”Jag är väldigt nöjd”

Guidetti spelade hela Citys segermatch

Foto: AP
FOTBOLL

Konkurrensen för John Guidetti i Manchester City blir allt hårdare.

Men managern Roberto Mancini visar att han tror på svensken som fick spela 90 minuter i 3-0-segern mot Airtricity Irish XI.

– Jag tycker att det gick bra även fast jag självklart vill göra mål, säger Guidetti till Citys hemsida.

I ett reservbetonat Manchester City fick John Guidetti chansen från start bredvid Vladimir Weiss i anfallaret i träningsmatchen mot Airtricity Irish XI. Trots flera byten blev svensken också kvar hela matchen på sin anfallsposition.

Är inte orolig”

City vann träningsmatchen med 3-0 men Guidetti brände sin jättechans tidigt i andra halvlek.

– Jag tycker att det gick bra. Det är klart att jag vill göra mål och man vill alltid avsluta en bra insats med ett mål. Men det viktigaste är prestationen, speciellt på försäsongen och att få 90 minuter. Det är bara sista touchen som saknas men det kommer. Jag är inte orolig för det, säger Guidetti till Citys hemsida.

Målen gjorde istället av Luca Scapuzzi, Adam Johnson och Shaun Wright-Phillips. Trots sin missade chans är Guidetti, som nyligen förlängde kontraktet med klubben, nöjd med försäsongen.

Har gjort tre assist

– Det har gått väldigt bra. Jag har gjort tre assist och vi har vunnit när jag spelat. Jag har haft lite otur de två senaste matcherna framför mål men det viktigaste för en anfallare är att stå på rätt plats. Ibland missar du men oftast gör du mål då. Jag är inte orolig för det, bara jag är på rätt plats.

Sedan 19-åringen förlängde sitt kontrakt har den redan stenhårda konkurrensen i Premier League-lagets anfall blivit om möjligt ännu tuffare. City gjorde nyligen klart med Sergio Agüero från Atlético Madrid.

– Det är en otrolig spelare som jag sett sedan jag var ung. Jag har träffat honom nu och han är en fantastisk person också. Vi är alla glada att ha honom här och som anfallare kan jag lära mig mycket av honom. Det är fantastiskt.

FAKTA

Så spelade City:

Taylor (Johansen), Boyata, Veseli (Rekik 69), Savic, McGivern, A Johnson, Barry (Roman), Razak, Wright-Phillips (Scapuzzi 81), Weiss (Suarez 66), Guidetti.

ARTIKELN HANDLAR OM