Uniteds ”revansch”

Hämnades på Barça – två månader efter CL-finalen

1 av 12 | Foto: Getty Images.
Rullade in 1-0 Nani gjorde ett av målen när hans United vann inför storpublik i Washington.
FOTBOLL

Tidigt i morse svensk tid fick Manchester United sin revansch på Barcelona – för Champions League-förlusten i maj.

En drömyttersida av Thiago såg ut att spoliera segerchanserna.

Men då kom nästa känsliga yttersida från Michael Owen till avgörande 2–1.

Manchester Uniteds USA-turné har varit ett enda långt segertåg. Efter fyra klara segrar mot inhemskt motstånd kom i dag en ännu viktigare prestigeseger – mot Champions League-segrarna Barcelona.

Nani var iskall

Det var 90 000 på plats på Fed-ex Field i Washington för att se en repris på Champions League-finalen. Men framförallt Barcelona kom till spel med ett reservbetonat lag utan Copa America-stjärnorna Leo Messi, Dani Alves och Alexis Sanchez. Bara fem spelare från Wembleyfinalen fanns på plan vid avspark.

Och det orutinerade Barcelona-laget skapade ingenting i första halvlek. I stället var det United som kunde ta ledningen med 1–0 i 22:a minuten efter en snabb omställning signerad Danny Welbeck. Hans passning hittade fram till Nani som iskallt rullade in den mellan benen på Victor Valdes.

Sir Alex Ferguson fick dock inte bara jubla i inledningen. Redan efter 12 minuter fick han byta ut Rafael mot tvillingbrorsan Fabio efter en knäskada.

Barça var bättre

I andra halvlek tog Barcelona över allt mer och skapade flera chanser inledningsvis. I 70:e minuten lossade Thiago en perfekt yttersida från 25 meter i och David de Gea bara titta på när bollen borrade in sig i högra krysset.

Då såg det ut som Barcelona låg närmare en seger men unge Tom Cleverley hittade en perfekt kontringsboll till Michael Owen som läckert lättade en yttersida över en utrusande Victor Valdes.

Säkert ingen tröst för dem som förlorade på Wembley men ett skönt besked för ett formstarkt Manchester United.

FAKTA

Så är läget i superlagen

Manchester United

Försäsongsmatcherna så här långt:

13 juli: New England Revolution (b) 4–1

20 juli: Seattle Sounders (b) 7–0

23 juli: Chicago Fire (b) 3–1

27 juli: MLS All-stars (n) 4–0

30 juli: Barcelona (n) 1-2

Kommentar: Manchester Uniteds försäsongsturné i USA kan inte beskrivas som något annat än en formidabel succé. Laget har 18–2 mot sina amerikanska motståndare.

Utropstecknet: Rooneys hunger. Trots att det ”bara” varit träningsmatcher så har Wayne Rooney inte sparat på krutet. Hattricket mot Seattle var hans bästa insats men i alla matcher har han spelat så har det sett ut som ligan redan varit igång.

Frågetecknet: Javier ”Chicharito” Hernandez. Sir Alex gyllene nyförvärv är borträknad från ligastarten sen han åkt på en hjärnskakning. Efter att ha träffats av en boll på träning blev Chicharito inlagd på sjukhus med huvudvärk och illamående.

Barcelona

Försäsongsmatcherna så här långt:

23 juli: Hajduk Split (b) 0–0

26 juli: Internacional (n) 2–2

27 juli: Bayern München (b) 2–0

30 juli: Manchester United 2–1

Kommentar: Ett ovanligt stjärnlöst Barcelona har inlett försäsongen klart godkänt. Efter en straffseger mot Internacional kunde sedan laget ta hem Audi Cup efter 2–0-seger mot värdarna Bayern München.

Utropstecknet: Thiago Alacantra. Den unge mittfältaren har fått chansen från start i flera träningsmatcher den här sommaren. Och som han har tagit den. Han avgjorde finalen i Audi Cup med matchens båda mål och stod dessutom för ett tredje försäsongsmål mot Internacional.

Frågetecknet: Copa America-gänget. Leo Messi, Alexis Sanchez och Dani Alves fick alla spela tävlingsmatcher långt in i juli. Nu har de

fått extra semester av Pep. Frågan är om de hinner

i form till ligan drar i gång.