”Gick på barer och lämnade träningar”

Djordjic talar ut om misslyckandet och avskedet från United

FOTBOLL

Bojan Djordjic kunde ha slagit igenom i Manchester United.

Istället skällde talangen ut medspelarna, stormade ut från träningar, besökte nattklubbar och krävde till sist att själv få lämna klubben.

Allt det avslöjar 29-åringen nu i en intervju med brittiska Daily Mail.

– Jag var så nära att lyckas i United. Var jag än kom efteråt tänkte jag på det, säger Djordjic.

Bojan Djordjic är i tillbaka i England och Championship-klubben Blackpool efter sejourer i bland annat AIK och ungerska Videoton. I en lång intervju med Daily Mail talar 29-åringen nu ut om vad som egentligen hände under tiden i, och avskedet från, Manchester United i början på 2000-talet.

”Gick på barer och nattklubbar”

– Jag var inte lat men gjorde aldrig det där extra. Om vi sprang var jag nöjd med att glida med i mitten av gruppen istället för att ta mig längst fram och se till att jag kom i bättre form. Jag missade sällan en chans att gå ut på barerna och nattklubbarna, säger Djordjic.

Svensken utsågs 2001 till Uniteds mest lovande spelare men sedan började problemen. Djordjic beskriver nu själv hur han var arrogant, skällde på medspelarna och till och med stormade ut från träningen med laget efter att ha blivit hårt åtgången av medspelare.

– Jag vägrade ta något av det och ett par gånger stormade jag av planen till omklädningsrummet mitt i träningen. Efter bara några steg var jag redan livrädd och tänkte ”åh, Gud, var håller jag på med”. Men min stolthet tillät mig inte att vända. Jag fortsatte gå, tog mina saker och åkte därifrån. Jag var tvungen att gå till Sir Alex Fergusons kontor dagen därpå för en uppläxning och för att få böter. Jag är inte stolt över det, säger mittfältaren.

”Jag skrek åt Roy Keane”

– Jag var en hetsporre. Jag skrek åt alla, Roy Keane eller vem som helst, om de slog en dålig pass till mig.

Det blev bara två a-lagsmatcher för Djordjic men Sir Alex Ferguson tappade aldrig förtroendet för svensken. Nu avslöjar Djordjic att det istället var han som krävde att få lämna klubben 2005.

– Jag hade inget tålamod. Jag blev uttagen i truppen men tjurade om jag inte ens fick vara på bänken. Det var löjligt, jag borde ha uppskattat att jag var i världens största klubb.

– Jag var så nära att lyckas i United. Var jag än kom efteråt tänkte jag på det. Jag såg på klubben jag spelade för och tänkte ”det här är inte United”. Det var respektlöst.

ARTIKELN HANDLAR OM