”Vi kommer bjuda betydligt mindre”

Tevez värde har dumpats

Foto: AP
FOTBOLL

Brasilianska Corinthians erbjöd nästan 415 miljoner kronor för Carlos Tevez i somras – men fick nobben.

Efter kaoset kring 27-åringen kommer klubbens försöka igen men med ett betydligt lägre bud.

– Vi kommer att bjuda betydligt mindre än så. Jag vet inte om de kommer acceptera det eftersom skillnaden är enorm, säger presidenten Andres Sanchez till ESPN.

Carlos Tevez ville lämna Manchester City i somras men klubben ville inte sälja. Därför nobbades ett jättebud på motsvarande nästan 415 miljoner kronor från Corinthians.

”Borde kosta mindre”

Efter att Tevez vägrade bli inbytt i Champions League-matchen mot Bayern München är anfallaren nu plötsligt till salu. Men det innebär också att City tvingas till en brutal priskapning.

– Det skriva erbjudandet på 45 miljoner euro är inte värt någonting nu. Efter alla problem borde han kosta mindre. Vad händer om han tar med sig problemen hit, frågar sig Corinthians president Andres Sanchez.

”Får se om vi har en chans”

Trots farhågorna bekräftar Sanchez att klubben kommer att lägga ett nytt bud på Tevez i januari.

– Vi lade ett bud under sommaren och han är en spelare som intresserar oss. Men först i januari får vi se om vi har en chans, säger Sanchez.

– Men han är inte värd 45 miljoner euro. Vi kommer att bjuda betydligt mindre än så. Jag vet inte om de kommer acceptera det eftersom skillnaden är enorm. Men jag har en siffra i tanken.

ARTIKELN HANDLAR OM