Spelarna i uppror mot egna tränaren

Uppgifter i natt: Stjärnorna sågar Villas-Boas

Foto: Foto: SCANPIX
”Taktisk oduglig” André Villas-Boas ger instruktioner – frågan är bara om Daniel Sturridge och Didier Drogba fattar vad de ska göra på planen.
FOTBOLL

LONDON. I går buades de ut av supportrarna efter fiaskomatchen mot Aston Villa.

Nu gör Chelseas stjärnor öppet uppror mot André Villas-Boas.

Uppgifter i natt: spelarna anser att bossen är ”taktiskt oduglig”.

Enligt uppgifter i Sun anser flera Chelsea-spelare att André Villas-Boas är ”taktiskt oduglig och inte kapabel att hantera Premier League-spelare”.

I går blev de utbuade av sina egna supportrar efter chockförlusten mot Aston Villa med 3–1 och flera av Chelseas stjärnor uppges vilja lämna klubben så snart som möjligt, redan nu under transferfönstret i januari, enligt den brittiska tidningen.

Spelarna gör dessutom öppet uppror mot managerns sätt att leda klubben.

Spelare vill bort

Det som fick bägaren att rinna över uppges vara när Nicolas Anelka, som är på väg till en kinesisk klubb, förbjöds att komma på Chelseas julfest på träningsanläggningen.

För att trotsa Villas-Boas order valde spelarna att arrangera sin egen julfest för Anelka – på lunchtid förra i fredags.

– Killarna tyckte att det var småaktigt och elakt att porta Nico från festen, säger en Chelsea-källa till Sun.

– André Villas-Boas har förlorat omklädningsrummet. Det har blivit så illa att flera spelare vill bort därifrån nu, fortsätter källan.

Anelka går till Shanghai Shenua nu i januari och Chelsea-spelarna såg till att få honom på bra humör genom en lunch på exklusiva hotellet Drochesters kinesiska restaurang China Tang.