Liverpool-legendar död

Hysén om lagkamraten: ”Han var alltid trevlig”

Foto: GETTY IMAGES
Gary Ablett.
FOTBOLL

Den före detta Liverpool-spelaren Gary Ablett, 46, är död.

Spelaren som hittills är den ende att vinna FA-cupen med både Liverpool och Everton gick bort under söndagen efter en tids sjukdom rapporterar AP.

– Det är väldigt tragiskt, säger förre lagkamraten Glenn Hysén.

För 16 månader sedan, kort efter att ha anställts som tränarassistent åt Roy Keane i Ipswich, diagnostiserades Gary Ablett med blodcancer. Under söndagskvällen avled den förre Liverpool- och Everton-försvararen, som hittills är den ende spelaren som har vunnit FA-cupen med båda Merseyside-klubbarna. Först med Glenn Hysén i Liverpool 1989 och sedan med Anders Limpar i Everton 1995.

”Väldigt tragiskt”

– Vi spelade ihop i 10-15 matcher i försvaret. Han var väldigt snäll, lite tillbakadragen och hade en grym vänsterfot. Det är väldigt tragiskt att han har gått bort, säger Hysén om sin gamle lagkamrat.

– Vi umgicks inte jättemycket privat eftersom vi bodde på olika håll i Liverpool men han var alltid trevlig. Jag visste att han hade någon form av cancer men inte hur allvarligt det var. 

”En sorglig dag”

Utöver de två cuptriumferna blev Ablett ligamästare med Liverpool två gånger, 1988 och 1990.

– Han var bra på allt han gjorde som spelare. Vi visste att hade varit sjuk ett tag. Det är en väldigt sorglig dag, säger Liverpools förre manager Roy Evans till Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM