John Terry omslagspojke – på indiska cigarettpaket

”Kommer att vidta åtgärder”

Foto: Scanpix, Indian Express
FOTBOLL

Rasistanklagade John Terry är redan i blåsväder i England.

Nu har den engelske landslagskaptenen upptäckt att han är omslagspojke – på indiska cigarettpaket.

– Vi kommer att vidta åtgärder, säger en representant för Terry.

Liverpool-anfallaren Luis Suarez fick åtta matchers avstängning för de rasistiska glåporden mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Nu riskerar Chelsea-kaptenen John Terry ett minst lika hårt straff för sin attack på Anton Ferdinand under och efter matchen mot Queens Park Rangers i oktober.

Men problemen slutar inte där för den engelske landslagsstjärnan.

Terry, 31, har upptäckt att han är omslagspojke – på indiska cigarettpaket.

En suddig bild på hans ansikte och överkropp finns tryckt på vissa av paketen, framtagna av Indiens informationsministerium, ovanför varningstexten "rökning dödar".

”Vidtar åtgärder”

– Vi har tittat på det här ärendet med vår klient och instruerat advokater att vidta nödvändiga åtgärder, säger en representant för Terry till Indian Express.

På informationsministeriet säger man sig inte veta hur Terry-bilden hamnat på cigarettpaketen.

– Vi skickade vårt förslag till hälsoministeriet, som godkände det och distribuerade paketen. Hur bilden på Terry kommit till användning är oklart, säger sekreteraren K.S. Dhatwalia.

Det är inte första gången som statligt finansierad reklam i Indien hamnar i trubbel. Inför Samväldesspelen 2010 drevs en annonskampanj i tidningar, där en bild på färgad rök från stridsplan bildade Indiens flagga. Men i själva verket var bilden snodd och föreställde Italiens flagga.