Körde över United efter två drömmål

City rycker efter Newcastles storseger

1 av 5
FOTBOLL

Newcastle stod för en imponerande skrällseger hemma mot Manchester United.

Via två drömmål och ett förnedrande självmål av Phil Jones sänkte hemmalaget favoriten och vann med 3-0.

Nu rycker Manchester City återigen i tabelltoppen.

– Vi slog mästarna med 3-0 och förtjänade det resultatet, säger Newcastles manager Alan Pardew till BBC.

Det tog 33 minuter innan Anders Lindegaard, som fick chansen istället för David de Gea i Manchester Uniteds mål, fick kapitulera första gången. Newcastles målvakt Tim Krul slog en inspark som skarvades vidare av Shola Ameobi in i offensivt straffområde.

15:e målet

Där dök målkungen Demba Ba upp och lyfte in 1-0 med en konstspark på halvvolley intill den bortre stolpen. Hans 15:e mål för säsongen.

Direkt efter halvtid kom nästa chock för United.

Yohan Cabaye ställde upp på en frispark en bit utanför straffområdet och fick en makalös drömträff. 25-åringens skott skruvade sig över muren och in i Lindegaards högra kryss perfekt via ribban.

– De gjorde två fantastiska mål som satte dem i förarsätet och de släppte aldrig det, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson till BBC.

”Vårt bästa lag på planen”

Som om det inte vore nog blev förnedringen fullständig i den sista ordinarie minuten. Phil Jones missade då en hemåtnick som gick via låret och fullständigt ställde den utlöpande Lindegaard.

United-duon kunde bara se på när bollen studsade in i mål till 0-3.

– Vi slog mästarna med 3-0 och förtjänade det resultatet. Vi hade haft en fantastiskt säsong hittills men utan att lyckas slå något av topplagen. I dag hade vi vårt bästa lag på planen och det syntes, säger Newcastles manager Alan Pardew till BBC.

Manchester City rycker nu återigen iväg i tabelltoppen till tre poängs försprång. Newcastle går i sin tur upp på samma poäng som Arsenal på femteplatsen.

– Vi hade våra möjligheter och nu är det fördel Man City. Men det är inte dags att få panik. Vi har erfarenheten att klara av det här, säger Ferguson.