”Vi är inte vana vid två raka förluster”

Ferguson ovan förlorare

FOTBOLL

Först en chockförlust hemma mot ligajumbon Blackburn på nyårsafton och sedan en ny stjärnsmäll borta mot Newcastle i går.

Nu undrar många: Hur mår egentligen Manchester United?

– Vi är inte vana vid två raka förluster, säger Alex Ferguson efter 0–3-förlusten.

Foto: AFP
Alex Ferguson.

Manchester United hade fem raka segrar och en målskillnad på 17–1 i ligan inför mötet med ligajumbon Blackburn på nyårsafton.

Men i stället för en vandring i parken gick United-spelarna på en riktig mina och förlorade med 2–3 och inför mötet med Newcastle i går skulle laget in på rätt spår igen.

Så blev det inte.

Ett uddlöst bortalag hade svårt mot ett hårt arbetande Newcastle och efter två klassmål av först Demba Ba och sedan Yohan Cabaye var det inga muntra miner på Uniteds avbytarbänk.

Uddlöst United

– Matchen handlade om att de gjorde två fantastiska mål vilket satte dem i förarsätet, säger Alex Ferguson enligt BBC.

Bas mål var en vacker halvvolley och Cabayes mål kom på en magisk frispark som gick ribba in, men faktum är att United var uddlösa och hade svårt att skapa chanser offensivt. I stället pressade ”Toon” med två anfallare och spelade offensivt mot tabelltvåan. 3–0-målet kom också genom en United-spelare då Phil Jones var olycklig och styrde bollen i eget mål efter en kommunikationsmiss med målvakten Anders Lindegaard.

”Inte dags för panik

– Vi kontrollerade matchen och lät dem inte spela fotboll alls i dag. Vi slog mästarna med 3–0 och förtjänade att vinna så stort, säger Newcastles tränare Alan Pardew.

Uniteds andra raka förlust gör att Manchester City nu rycker i toppen av premier league.

– Det är inte dags för panik än, vi kan hantera det här, säger Ferguson.