City vill ha Rooney – erbjuder 680 miljoner

FOTBOLL

Om vapenvilan mellan United-spelaren och Ferguson avbryts står man redo – med ett bud på 680 miljoner kronor.

Rooney.

LONDON. Uppgifter i natt: Manchester City vill fortfarande ha Rooney.

I dag möts de i FA-cupen. Samtidigt hävdar Sunday Mirror att City fortfarande är ute efter United-stjärnan.

Om bråket mellan Alex Ferguson och Wayne Rooney blossar upp igen är Roberto Mancini redo att begära pengar från Citys ägare schejk Mansour.

Kan bli dyraste övergången

Summan som nämns är rekordhöga 60 miljoner pund, motsvarande 680 miljoner kronor, enligt tidningen. Det skulle i så fall vara den högsta övergångssumman som betalats mellan två klubbar inom Premier League.

I går rapporterade Independent att Sir Alex är beredd att låta Wayne Rooney gå och i dag skriver Mail on Sunday att Wayne Rooney också ställt ett ultimatum på sin manager.

Om Manchester United inte investerar i stjärnspelare vill han lämna klubben, enligt uppgifter i tidningen.

Rooney har på Twitter försökt att avfärda alla rykten om osämja i klubben eller med Sir Alex. Men enligt Mail on Sunday är han fortfarande tveksam till Uniteds amerikanska ägare Glazer-familjen och om de är beredda att investera de summor som han anser krävs för att United ska kunna hålla sig kvar i topp.

Men om Rooney skulle begära att få lämna United behöver inte ärkerivalerna i City vara första alternativet. Även franska klubben Paris Saint-Germain är intresserade, enligt uppgifter i Sunday People.