Bråkade med tränaren – sedan fick han lämna

”Var fantastisk i Championship Manager för tio år sedan”

Foto: BILDBYRÅN
Bojan Djordjic.
FOTBOLL

Bojan Djordjic bråkade med managern Ian Holloway.

En timme senare fick han lämna Blackpool.

– Managern anklagade mig för att jag gnällde och bytte ut mig, säger Djordjic enligt thenational.ae.

Under måndagen spelade Blackpool en reservlagsmatch mot Manchester United. Bojan Djordjic, som inte spelat en minut i The Championship, var lagkapten för Blackpool.

Men redan i den första halvleken fick 29–åringen lämna matchen.

Enligt thenational.ae spelade inte Djordjic dåligt, men det fanns stora meningsskiljaktigheter mellan svensken och managern.

”Inte en fördel att ha en hjärna”

Djordjic var självklart inte nöjd med att ha blivit utbytt.

– Managern anklagade mig för att vara gnällig och så bytte han ut mig. Jag klagade, men på ett konstruktivt sätt, inte negativt. Folk måste kunna ta emot kritik, det ingår i spelet. Du måste vara mentalt stark, säger Djordjic till thenational.ae.

– Ibland är det inte en fördel att ha en hjärna i fotboll. Som spelare förväntas du bara vara tyst och nicka med huvudet, det är vad 95 procent av spelarna gör. Om du är ärlig och talar ut så blir du straffad. Jag är skyldig till att prata, men jag måste leva så här för att stå ut med mig själv.

”Jag är i bra form”

Det var Djordjics andra försök med Holloway. Svensken hade engelsmannen som manager i Plymouth 2005-2007.

– Jag trodde det skulle bli annorlunda med Holloway. Men det blev det inte. Jag är Bosman och letar efter en ny klubb. Jag är i bra form, säger 29–åringen.

”Fantastisk i Championship Manager”

Innan han flyttade till England tillhörde han ungerska Videoton. Där fick inte heller Djordjic speciellt mycket speltid.

Men han har fortfarande många fans.

– Folk kommer fortfarande fram till mig och säger att jag var fantastisk i Championship Manager (ett dataspel) för tio år sedan. Åtminstone är jag ihågkommen för något, säger Djordjic.