Vill stanna – för att få möta Tottenham

Thierry Henry: ”Det vore en dröm”

Foto: Getty Images
Rubriker Henry hyllades stort i Englands tidningar dagen efter målet i comebacken.
FOTBOLL

Thierry Henrys korttidskontrakt med Arsenal löper ut den 16 februari.

Nu vill målspottaren förlänga avtalet med tio dagar – för att kunna spela derbyt mot Tottenham.

– Det vore en dröm, säger han.

Thierry Henrys succécomeback i Arsenal, då han hoppade in och avgjorde FA-cupmötet mot Leeds, har gett eko i fotbollsvärlden.

Själv njuter han av tiden i London.

– Laget är femma i tabellen och det är inget man vill se varken som Arsenal-supporter eller Arsenal-spelare. Jag är här för att hjälpa klubben. Oavsett om jag spelar 20, 30 eller 35 minuter kommer jag att göra mitt bästa, säger han till brittiska medier.

”Nätade som supporter”

– Jag är inte så dum att jag tror att jag kommer att spela från start i många matcher. Jag är inte 25 längre, så förvänta er inte att jag tar bollen från mittcirkeln och dribblar av fem, sex spelare.

34-åringen är en legendar på Emirates och älskad av fansen. Han visade sannerligen sin glädje och kärlek till klubben när han nätade mot Leeds.

– Måndagskvällen var ett av de bästa ögonblicken i min karriär eftersom det var första gången jag satte på mig Arsenaltröjan som en supporter. Jag blev ett fan när jag lämnade klubben 2007, så nu vet jag exakt hur det känns att göra mål för laget jag stöttar.

– Det känns fortfarande som en dröm. Jag bara hoppas att ingen ska väcka mig i morgon och berätta att det inte hände på riktigt.

”Har skyldigheter”

Thierry Henrys korttidskontrakt med Arsenal löper ut den 16 februari. Nu hoppas han kunna förlänga det tio dagar så att han kan spela derbyt mot Tottenham den 26 februari.

– Det vore en dröm att få spela mot Tottenham. Men allt beror på hur länge bossen bestämmer att jag ska stanna. Man får inte glömma att jag är väldigt mycket New York-spelare och som kapten har jag skyldigheter att respektera, säger Henry.

– Jag är definitivt med Arsenal i hemmamatchen mot Manchester United och skulle mer än gärna finnas med i Champions League-mötet mot Milan.

Arsenal-bossen Arsene Wenger:

– Thierry har sex och en halv vecka med oss och vi har inte tänkt oss längre än så. Vi kan sträcka oss till åtta veckor, men inte längre.

ARTIKELN HANDLAR OM