Profilerna i bråk efter supermötet

Gerrard: Mancini är inte rättvis

FOTBOLL

Liverpool är på väg mot Ligacupfinal efter Steven Gerrards segermål från straffpunkten.

Matchen följdes sedan av ett hett ordkrig mellan matchhjälten och Manchester Citys manager Roberto Mancini.

– Att han nu försöker få en av våra spelare i problem tycker inte jag är rättvist, säger Gerrard till BBC.

Daniel Agger var på väg igenom i straffområdet när Stefan Savic kom in fult mot Liverpool-spelaren. 21-åringen lyfte hela sulan uppåt och stämplade Agger över knäet.

Föll direkt

Dansken föll direkt och domaren pekade på straffpunkten. Därifrån är Steven Gerrard som bekant säker och engelsmannen gjorde inget misstag när han tryckte in 1-0 redan efter 13 minuter.

Citys manager Roberto Mancini accepterade straffen men var rejält upprörd över en annan situation. I matchens slutskede kastade sig Liverpools Glen Johnson in i en närkamp med båda sulorna före – utan åtgärd från domaren.

– Det kanske var straff men det var en tackling från Glen Johnson som var mycket värre än Vincent Kompanys mot Manchester United (som resulterade i rött kort och en avstängning), säger Citys manager Roberto Mancini till BBC.

Ett uttalande som får Liverpools matchhjälte Steven Gerrard att se rött.

– Det var en tydlig tackling för att vinna bollen. Roberto Mancini var kritisk mot Wayne Rooney för att han försökte få deras spelare utvisad i söndags så att han nu försöker få en av våra spelare i problem tycker inte jag är rättvist, säger Gerrard.

Resten av matchen handlade till stor del om Manchester City mot Liverpools försvar. Men trots en massiv press blev det inga fler mål.

Prickade Reina i mål

Pepe Reina gjorde ett par kvalificerade räddningar och när Micah Richards dessutom lyckades pricka målvakten, med matchens bästa chans på nick från bara ett par meter, slutade matchen mot förlust för City.

– Första halvlek spelade vi inte bra men det kan hända för första gången efter sex månader. Det är tydligt att utan tre-fyra spelare blir det svårare men i slutändan förtjänade vi inte att förlora matcher. Vi spelade dåligt i första halvlek men resultatet är inte rättvist. Det rättvisa hade varit ett oavgjort resultat, säger Mancini.

Sergio Agüero kostade sig också på att missa öppet mål sedan Martin Kelly med en usel hemåtpass bjudit argentinaren på ett friläge. City tvingas nu resa till Anfield med en förlust i ryggen för retur i Ligacupens semifinal den 25 januari.