De Rossi: Börjar bli en såpopera

Mancini kräver mer pengar till nyförvärv

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester Citys manager Roberto Mancini vill ha Romas Daniele De Rossi – men har fått sparkrav av klubbledningen.

Samtidigt börjar Roma-mittfältaren själv tröttna på situationen.

– Jag gillar inte såpoperor och det här håller på att förvandlas till en, säger De Rossi enligt Football Italia.

Efter att ha spenderat motsvarande 2,5 miljarder kronor på nyförvärv de senaste två åren har Manchester City dragit i handbromsen. Enligt The Mirror har managern Roberto Mancini fått beskedet att det inte finns mer pengar till nyförvärv då laget måste anpassa sig till Uefas nya finansiella regelverk.

”Mancini är besviken”

– Mancini är besviken över att klubben säger att de inte kan, eller vill, hjälpa honom på spelarmarknaden den här månaden. Han förstår att reglerna redan har en stor påverkan men känner att klubbens stora satsning de senaste säsongerna kan undermineras av oviljan att ta en en eller två spelare till, säger en källa till tidningen.

En av spelarna Mancini drömmer om är Romas Daniele De Rossi. Den italienska landslagsmannens kontrakt går ut efter säsongen och förhandlingarna om ett nytt går trögt. Nu har också 28-åringen tröttnat på att inte få några svar angående sin framtid.

”Drömmen att vinna med Roma”

– För flera månader sedan sade jag att jag skulle bli den förste att gå ut framför kamerorna och förklara mitt beslut. Jag är skyldig fansen det. Men jag tycker inte om såpoperor och det här håller på att bli en sådan, säger De Rossi.

Efter Citys sparplaner ser ändå en framtid i Roma mest trolig ut.

– Vi har inte kommit överens och jag vet inte hur lång tid det kommer att ta. Inte för länge hoppas jag. Min dröm är fortfarande att vinna med Roma.

ARTIKELN HANDLAR OM