Efter succén – jagas av flera storklubbar

Nykomlingens målvakt uppvaktas av Premier League-konkurrenter: ”Lämnar han är det en mardröm”

Foto: Bildbyrån
Michel Vorm.
FOTBOLL

Han har gjort succé i Swansea.

Nu jagas Michel Vorm av toppklubbarna i Premier League.

– Manchester United, Chelsea och Tottenham har bekräftat att de är intresserade, säger Swanseadirektören John van Zweden.

28-årige Michel Vorm kom från holländska Utrecht i början av sommaren och har gjort omedelbar succé. Han var bland annat en av de stora anledningarna till Swanseas skrällseger mot Arsenal i söndags (3–2).

Det har gjort att storklubbarna fått upp ögonen för målvakten.

– Flera klubbar har kommit till oss och frågat om Vorm. Om han skulle lämna oss vore det en mardröm, säger John van Zweden till holländska Voetbal International.

Spelade mot Sverige

Den holländske målvakten, som spelade också mot Sverige på Råsunda i höstas, har hållit nollan i fem av sina elva Premier League-matcher, och är en stor anledning till att Swansea ligger på en sensationell tiondeplats när drygt halva säsongen är spelad. Klubben har släppt in lika få mål (25) som exempelvis Chelsea, och sex färre än vad Arsenal har gjort.

Manchester United har redan spanjoren David De Gea och dansken Anders Lindergaard i sin målvaktsuppställning, men jagar nu Vorm.

– De har ringt, men också Chelsea har hört av sig. Och Tottenham har också bekräftat att de är intresserade, säger van Zweden.