Ferguson har utsett sin efterträdare

Tre år till – sen vill han att Solskjaer tar över United

Foto: AP
Ole Gunnar Solskjaer och Sir Alex Ferguson.
FOTBOLL

Nästa tränare i Manchester United blir Ole Gunnar Solskjaer, 38.

I alla fall om Sir Alex Ferguson får bestämma sin ersättare.

– Ole visste hela tiden att han skulle vara kvar i sporten, så från ung ålder förberedde han sig för att bli tränare, säger Ferguson.

Sir Alex Ferguson, 70, skrev runt årsskiftet på för ytterligare tre år som tränare i Manchester United. Sedan 1986 har han styrt över United men han börjar se slutet på sin karriär.

– Jag tror att jag har tre år kvar i klubben, så länge jag har hälsan i behåll. Jag trivs med jobbet och får fortfarande tillfredsställelse av att laget gör sitt bästa, sa Ferguson till Uniteds tv-kanal för några veckor sedan.

Många möjliga ersättare

Det har länge spekulerats om vem som ska efterträda skotten, och stora namn som Jose Mourinho och Pep Guardiola har nämnts som möjliga ersättare men Ferguson har en annat förslag. Det blir något otippat norske Ole Gunnar Solskjaer.

– Ole visste hela tiden att han skulle vara kvar i sporten, så från ung ålder förberedde han sig för att bli tränare. Ole var alltid professionell och tog anteckningar på träningar och matcher, berömmer Ferguson.

”Han har en inre hårdhet”

Solskjaer är tränare för Molde sedan ett år tillbaka. Under sin första säsong med den norska klubben tog de guld i Tippeligan.

– Han har en inre hårdhet, det är ingen tvekan om det. Han är en trevlig man med ett gott rykte. Om du går till en klubb i Norge som aldrig vunnit ligan och göra dem till mästare, då har du stor del i det, säger Ferguson till Manchester Evening News.

Ole Gunnar Solskjaer spelade i Manchester United 1996-2007.

ARTIKELN HANDLAR OM