Svennis plan: Dra sig tillbaka – ”med två vackra kvinnor”

Den förre tyske mittfältaren berättar om svenskens framtidsplaner i sin självbiografi

1 av 2
FOTBOLL

LONDON. ”Svennis” har planer på att dra sig tillbaka i Thailand – i sällskap med två kvinnor.

– Ja, jag tror att jag behöver två vackra kvinnor, uppges den svenska managern ha sagt.

Uppgifterna kommer från förre Premier Leauge-stjärnan Dietmar ”Didi” Hamanns självbiografi och återges i Daily Mirror i dag. I boken berättar Hamann om sitt spelberoende och hur han på ett enda vad spelade bort nästan 3,2 miljoner kronor.

Spelberoendet började efter att han lämnat Liverpool och Hamann berättar också hur han hade problem med alkoholen under sina sista år i Manchester City.

I boken hyllar han också Sven-Göran Eriksson som en av sina stora mentorer. Didi Hamann beskriver ”Svennis” som en svensk James Bond och hyllar hans ledaregenskaper och fotbollskunskaper.

Bjöd på skumpa

Samtidigt återger han ett samtal med den svenska managern vid en poolkant i Thailand när City efter säsongen 2007-08 var där för en turnering. Hamann beskriver hur ”Svennis” klockan tio på morgonen kommer med två glas champagne och på frågan vad som skulle firas svarade han:

– Livet, Kaiser. Vi firar livet.

Sen fortsatte Sven-Göran Eriksson i vad Hamann beskriver som hans ”huller-om-buller-svenska accent”:

– Vet du Kaiser, jag gillar det här stället. Jag tror att jag kommer vara manager i fem år till. Sen ska jag komma tillbaka hit och leva med två kvinnor. Ja, jag tror att jag behöver två vackra kvinnor.

ARTIKELN HANDLAR OM