Liverpools nya tröja – värd 3,2 miljarder

Adidas: Motsvarar inte prestationen

Foto: AP
FOTBOLL

Adidas bryter med Liverpool efter klubbens bristande prestationer på planen.

En jackpott för den engelska klubben som via ett nytt avtal med Warrior Sports kan säkra upp till 3,2 miljarder kronor de kommande sex åren.

– I det här nya avtalet kommer vi att ha total kontroll, säger marknadschefen Ian Ayre till The Mirror.

Liverpool och Adidas går skilda vägar sedan parterna inte lyckats enas om ett nytt avtal för sponsringen på klubbens matchtröjor. Enligt Adidas chef Herbert Hainer krävde den engelska klubben helt enkelt för mycket.

– Vi värderade vad Liverpool ville ha och det de levererat och det var inte i balans. Det har varit ett glapp mellan deras prestationer på planen och vad de menar summan borde vara, säger Hainer till Daily Mail.

268 miljoner per år

Men separationen kan visa sig vara en jackpott för Liverpool. Klubben är nu överens med Warrior Sports om ett avtal som säkrar 268 miljoner kronor årligen. Möjligheterna i avtalet innebär samtidigt nya friheter för klubben och möjlighet till inkomster på upp emot 3,2 miljarder kronor de kommande sex åren.

– I avtalet med Adidas har det funnits restriktioner. I det nya avtalet får vi total kontroll, säger marknadschefen Ian Ayre till The Mirror.