Sparkad i huvudet – vårdades på planen

Matchen bröts i 5,5 minut

FOTBOLL

Matchen mellan Wolves och Aston Villa fick brytas i 5,5 minut sedan Emmanuel Frimpong knockats.

20-åringen, på lån till Wolves från Arsenal, fick en stenhård spark i huvudet och vårdades på planen inför oroliga åskådare.

– Är hans fot okej?, undrade Frimpong skämtsamt efteråt.

Drygt 52 minuter var spelat när Wolves fick en hörna i hemmamatchen mot Aston Villa. Emmanuel Frimpong störtade framåt och kastade sig mot bollen för att försöka nicka.

Samtidigt löpte Villas Stiliyan Petrov jämsides med 20-åringen för att försöka avstyra situationen. Olyckligt nog försökte 32-åringen sparka bort bollen men hann inte fram och träffade istället Frimpong i huvudet med sitt hårda försök till en volleyrensning.

Fick vård av tiotalet personer

Wolves-mittfältaren var vid medvetande och viftade själv på sjukvårdare men läget skulle visa sig vara allvarligt. Tiotalet funktionärer och sjukvårdare tvingades hjälpas åt att plåstra om och stabilisera Frimpong innan han lyftes över till till en bår.

Först efter 5,5 minut kunde 20-åring bäras av planen och spelet återupptas. Det är oklart hur allvarligt skadad Frimpong är.

– Jag kommer inte ihåg mycket av det, allt jag minns är att jag skallade Petrovs fot. Är den (foten) okej?, sa han senare.

I vilket fall är skadan en tung smäll för Wolves som lånade in Frimpong för bara 20 dagar sedan.

Aston Villa vann matchen med 3-2.