”Portade frun – för att tvinga bort mig”

Attacken på Chelsea

Foto: AP
FOTBOLL

Jurij Zjirkov lämnade Chelsea i somras för Anzi Makhachkala.

Nu riktar 28-åringen hård kritik mot sin förra arbetsgivare.

– Jag ville inte ens gå till Chelsea, säger ryssen.

Den 6 juli 2009 skrev Jurij Zjirkov på ett fyraårskontrakt med Chelsea efter att ha slagit igenom stort i EM 2008. Men åren i Chelsea skulle inte bli vad den offensive vänsterbacken hoppades på.

”Jag ville till Bayern”

I somras lämnade 28-åringen klubben för stenrika Anzi Makhachkala. Med lite distans till England avslöjar Zjirkov nu att han aldrig ville gå till Chelsea.

– Jag hade bud från både Chelsea och Bayern München och jag ville till Bayern. Ivica Olic (Zjirkov vän) spelade redan där och rent generellt gillar jag Tyskland bättre än England. Men i slutändan blev jag såld till Chelsea, säger ryssen enligt Reuters.

Zjirkov beskriver också hur managern Carlo Ancelotti hade flera tydliga favoriter i spelartruppen.

Petad – för Lampard

– Jag kunde spela tio matcher i rad och sedan kom (Frank) Lampard tillbaka från skada och genast satt jag på bänken. Det spelade ingen roll om du spelade bra eller dåligt. Det är inte så att jag kände mig sårad, jag ville bara veta varför.

I somras blev situationen ohållbar och 28-åringen lämnade London. Detta sedan Zjirkovs fru inte fått visum i England, vilket ryssen själv misstänker var ett sätt för Chelsea att tvinga bort honom.

– Varför hjälpte de mig inte med ett visa? Jag vet inte. Det kanske var medvetet...