Balotelli stängs av fyra matcher

Redknapp: ”Det är väldigt tydligt”

1 av 8 | Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

Mario Balotelli stampade Tottenhams Scott Parker i huvudet.

FA beslutade på måndagen att granska fallet och stäng av Balotelli i fyra matcher om han inte överklagar.

Mario Balotelli blev matchhjälte på söndagen då italienaren hoppade in och avgjorde toppmötet mot Tottenham genom att sätta en straff i 94:e minuten. Ett mål som innebar 3-2-seger och tre poäng för Manchester City.

Frågan är dock om Balotelli borde fått vara kvar på planen till matchslut då han tidigare stämplat Tottenhams mittfältare Scott Parker i bakhuvudet (se bildspel ovan).

– Det är inte första gången han gör något sådant, eller hur? Jag är säker på att det inte är sista gången heller. Jag är den siste som pratar om att spelare borde visas ut, men det är väldigt tydligt om du tittar på det, säger Harry Redknapp till Guardian.

”Kommer titta på det”

– Jag är förvånad över att linjemannen inte såg det. Den första stämplingen kan vara en olyckshändelse, men den andra? Han klackade honom rakt i huvudet. Jag gillar inte att prata om spelare som sparkar motståndare i huvudet, men när du ser det så är det bara fel. Jag är säker på att förbundet kommer att titta på det, fortsätter Redknapp.

FA meddelade på måndagen att de kommer att granska fallet. Om Balotelli accepterar straffet på fyra matcher och inte överklagar innan onsdag kommer han att stängas av i fyra matcher med onsdagskvällens retur i Ligacupen mot Liverpool som första match.