”Wenger ljög om kritiserade bytet”

Avslöjad av talangen

FOTBOLL

Arsenals egna fans vände sig emot Arsene Wenger efter det kritiserade bytet av Alex Oxlade-Chamberlain i förlustmatchen mot Manchester United.

Nu avslöjar förre Premier League-profilen Claus Lundekvam att Wenger ljög när han försvarade bytet efter matchen.

– Wenger sade i intervjun efter matchen att Alex var sliten och småskadad, men så var inte fallet, säger Lundekvam till TV2 efter att själv ha talat med 18-åringen.

Det är experten Claus Lundekvam, proffs i Southampton 1996-2008, som avslöjat Arsene Wenger. Norrmannen har många kontakter i England sedan de tolv åren i ligan och ringde upp Alex Oxlade-Chamberlain efter förlustmatchen mot Manchester United.

Arsene Wenger hade där bytt ut den 18-årige talangen vid ställningen 1-1, trots en strålande insats, och satt in Andrej Arsjavin. Fansen buade högt när bytet annonserades och blev inte nöjdare när ryssen blev stor syndabock vid Uniteds segermål.

”Var trött och hade kramp”

– Jag har varit manager i 30 år och gjort 50 000 byten. Jag måste inte rättfärdiga alla byten jag gjort. Jag kan förstå att fansen är upprörda över bytet, speciellt när det inte fungerar, men han började bli trött och hade krampkänning. Han var sjuk i veckan, sade Wenger om bytet.

Men nu avslöjas 62-åringens förklaring som en lögn.

– Wenger sade i intervjun efter matchen att Alex var sliten och småskadad, men så var inte fallet. Alex var lite förkyld i veckan men bytet är märkligt eftersom han kände sig i form och gjort en strålande match, säger Lundekvam efter samtalet med Oxlade-Chamberlain.

”Var varken sliten eller skadad”

– Jag tycker att det var ett märkligt beslut, speciellt när jag nu fått bekräftat av Alex att han varken var sliten eller skadad.

Oxlade-Chamberlain ville själv inte rikta någon kritik mot Wenger i intervjuerna efter matchen.

– Han är naturligtvis försiktig i sina kommentarer eftersom han är så ung och han respekterar Wengers val. Jag tycker att Wenger borde ta på sig en större del av skulden för att Arsenal förlorade, säger Lundekvam.

Wenger fick utstå nya burop efter slutsignalen och fansen protesterade även i sånger mot fransmannen. Även Arsenal stjärna Robin van Persie protesterade mot bytet på planen – vilket fångades av TV-kameror.