Van Persie talar ut om reaktionen på Wengers byte

”Inte min uppgift att ifrågasätta”

FOTBOLL

Arsenals tränare Arsene Wenger har haft det hett om öronen sedan förlustmatchen mot Manchester United i söndags.

Beslutet att byta ut Alex Oxlade-Chamberlain till förmån för Andrej Arsjavin ifrågasattes inte bara av fansen utan också av Robin Van Persie.

För första gången talar nu lagkaptenen själv ut om situationen.

- Jag vet att det inte är min uppgift att ifrågasätta vad Arsene Wenger gör, säger han till The Sun.

Matchklockan stod på 74:a spelade minuter då Arsene Wenger tog beslutet att byta ut en het Alex Oxlade-Chamberlaine för att ersätta honom med Andrej Arsjavin. Bytet resulterade i en orkan av burop från läktarhåll och dessutom kunde Robin Van Persie ses skrika åt sin manager.

Efter matchen slog Wenger tillbaka mot kritiken kring bytet som gjordes bara minuter före Danny Welbecks segermål.

– Alex hade börjat bli trött och även sträckt en vad. Han har varit sjuk i veckan, sa fransmannen då.

"Ledsen att se Alex lämna"

Vad gäller Robin van Persie så valde han länge att inte alls kommentera händelsen och anfallaren deltog inte i presskonferensen som hölls efter matchen.

Först nu har holländaren gått ut och förklarat den reaktion som blivit en snackis i hela fotbolls-England.

– Jag var inte upprörd på bossen i söndags, jag var bara ledsen att se Alex lämna planen då han låg bakom vårt enda mål, har anfallaren sagt till The Sun.

– Jag kritiserade inte hans omdöme, jag vet att det inte är min uppgift att ifrågasätta vad Arsene Wenger gör. Jag har arbetat med chefen tillräckligt länge för att veta att det alltid finns en bra anledning bakom hans beslut, och det fanns det också i söndags.

"Stor respekt och beundran"

1-2 förlusten mot United gör att Arsenal glider allt längre ifrån de så värdefulla Champions League platserna. Med tanke på det har nu diskussionen kring Wengers vara eller icke vara i Londonklubben blossat upp på riktigt.

I frågan får han dock stöd av sin lagkapten.

– Jag hyser stor respekt och beundran för Arsene Wenger. Han är en av de bästa fotbollstränarna i världen, med en lysande historia av framgångar här i Arsenal. Jag skulle inte vara här eller den spelaren jag är utan honom, säger han till The Sun.

– När Arsene fattar beslut är de baserade på en hel del information som alla andra kanske inte känner till och han kommer aldrig att svika oss.