”De blir januaris 10 största affärer”

Engelsk tidning listar övergångarna som väntas gå igenom

FOTBOLL

En vecka återstår av transferfönstret och det är nu de mest intensiva dagarna inleds.

Engelska The Mirror har inför spurten listat de tio största affärerna kring Premier League de förväntar sig går igenom de närmaste sju dagarna.

1. Christopher Samba, Blackburn-Queens Park Rangers

Har lämnat in en transferansökan till Blackburn och är nu portad från a-lagets träningar. Sambas förre tränare Mark Hughes erbjuder nu ett lukrativt avtal hos storsatsande QPR.

2. David Texeira, FC Groningen-Liverpool

Liverpool är på jakt efter en anfallare och uppges ha fastnat för Texeira från Uruguay. 20-åringens sju mål på tolv matcher för Groningen i Eredivisie har imponerat.

3. Carlos Tevez, Manchester City-AC Milan

Paris Saint-Germain drog sig på tisdagen ur jakten på Tevez som officiellt förkunnat att han ”bara vill till Milan. Den italienska klubben har också fortsatt förhandlingarna med City som tidigare såg ut att vara nedlagda.

– Det är sju dagar kvar. Om Tevez inte kommer till Milan gör Maxi Lopez (Catania) det. Bara en av dem kan komma, inte båda, säger Milans vicepresident Adriano Galliani.

4. Willian, Sjakhtar Donetsk-Chelsea

Klubben från Ukraina har bekräftat att de mottagit, och nobbat, ett bud på motsvarande 180 miljoner kronor. Förhandlingarna uppges fortsätta.

– Willians kontrakt innehåller en utköpsklausul på 35 miljoner euro (315 miljoner kronor) men vi är beredda att släppa honom för 30 miljoner (270 miljoner kronor), vd:n Sergei Palkin till klubbens hemsida.

5. Sebastian Bassong, Tottenham-Lille

Bassong, som inte är ordinarie i Tottenham, vill lämna klubben. Franska mästarna Lille är nu närmast backens signatur.

6. Esteban Granero, Real Madrid-Liverpool

Kenny Dalglish lockas av 24-åringens många kvalitéer, både som defensiv mittfältare, offensiv mittfältare och släpande anfallare. Spekulationerna blir nu allt mer intensiva kring att Granero kommer att skriva på ett låneavtal med Premier League-klubben.

– Han är sugen på en flytt – helst till Liverpool, har agenten Teo Lazaro sagt till The International Business Times.

7. Adrian Mariappa, Watford-Newcastle

Det oväntade topplaget Newcastle har en tung vår framför sig om klubbens skadeproblem fortsätter. Managern Alan Pardew uppges därför jobba på att få in sin personlige favorit Adrian Mariappa från Watford. Det första budet på 25-åringen nobbades men förhandlingarna fortsätter.

8. Heurelho Gomes, Tottenham-Queens Park Rangers

Gomes har begärt att få lämna Tottenham efter att Brad Friedel tagit över platsen mellan stolparna. Återigen är det storsatsande QPR som nu försöker locka över brassen.

9. Liam Ridgewell, Birmingham-West Bromwich

Birmingham vill behålla sin nyckelspelare som själv vill tillbaka till Premier League. WBA ska ha fått flera bud nobbade men fortsätter att försöka värva mittbacken.

10. Nicky Maynard, Bristol City-Wigan

Relativt okänd för många med Maynard har vunnit respekt i England med 45 mål på 123 matcher för Bristol City. Nu vägrar 25-åringen förlänga sitt kontrakt med Championship-klubben som därför transferlistat honom och vill sälja i januari. Flera klubbar har jagat anfallaren men Wigan ser ut att vinna kampen.

(Sammanställning: The Mirror. Kommentarer: Sportbladet)

ARTIKELN HANDLAR OM