Halvsvensk kan bli Larssons lagkamrat

Muslimovic tränar med Sunderland

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Glasgow Rangers vill skriva kontrakt med Zlatan Muslimovic.

Samtidigt har 30-åringen nu provspelat med Premier League-laget Sunderland.

– Zlatan tränade med Sunderland i dag och kommer nu att se hur det fungerar, säger agenten Jan Bezemer till skotska STV.

Zlatan Muslimovic provtränade på tisdagen med Sunderland. 30-åringen, fotbollsfostrad i Sverige men med dubbla medborgarskap och landslagsspelare för Bosnien, är på jakt efter en ny klubb sedan kontraktet med grekiska Paok löpt ut.

Anfallaren har i veckan även provspelat med skotska Glasgow Rangers.

”Vi är intresserade”

– Zlatan tränade med Rangers i går (måndag). Allt var bra och vi är intresserade. Men nu har en annan klubb bjudit in honom till provspel. Zlatan tränade med Sunderland i dag och kommer nu att se hur det fungerar, säger agenten Jan Bezemer till STV.

Muslimovic började spela med Habo i Sverige innan han, via Husqvarna och IFK Göteborg, blev ungdomsproffs i Udinese 2000. Därefter har det blivit spel i bland annat Padova, Rimini, Parma, Atalanta och nu senaste Paok.

”Rangers vill ha honom”

Enligt agenten finns det gott om klubbar i jakt på 30-åringen som gjort tolv mål på 33 landskamper för Bosnien.

– Rangers vill ha honom men vi har ett stort intresse för spelaren. Han vill spela i en bra liga. Ligorna i Skottland och England faller in i den kategorin.

– Zlatan har en bra känsla kring Rangers. Det är en fin klubb, tränaren är en bra man och han talade väldigt väl om klubben.