Ferdinand & Terry vägrar ”sluta fred”

FOTBOLL

QPR-spelaren tänker vägra ”sluta fred” efter den påstådda rasistattacken, uppger Daily Mirror.

Foto: AP
Terry är anklagad för att ha attackerat Ferdinand.

LONDON. Anton Ferdinand vill inte skaka John Terrys hand.

I dag väntas ett gemensamt uttalande komma från Chelseas styrelseordförande Bruce Buck och Queens Park Rangers-ägaren Tony Fernandes där de kommer uppmana båda klubbarnas supportrar att respektera spelet inför Fa-cupmatchen på lördag.

Fokusera på matchen

Uttalandet är ett försök att få fotbollsfansen att förstå att de bör njuta av matchen och inte fokusera på den kommande rättegången mot John Terry.

I går skrev flera brittiska tidningar att QPR uppmanat Anton Ferdinand att skaka hand med John Terry inför matchen, men enligt Daily Mirror vägrar Ferdinand att göra som klubben vill.

Rättegång väntar

Enligt källor nära QPR-spelaren hade klubben inte vänt sig till honom med uppmaningen innan de vände sig till tidningarna och Ferdinand har inga planer på att skaka hand med Terry.

John Terry är formellt anklagad för en rasistattack mot Anton Ferdinand och bara dagar efter lördagens match inleds rättegången mot honom.

Enligt åtalet ska Terry ha kallat Ferdinand för ”jävla svarta fitta” och använt en mängd olika rasistiska tillmälen för att förnedra sin motståndare under klubbarnas möte i oktober.