Barry: ”Ska tysta Liverpool-fansen”

Vill slå tillbaka mot glåporden

Foto: GETTY IMAGES
Gareth Barry.
FOTBOLL

När Gareth Barry lämnade Aston Villa sommaren 2009 hade Liverpool länge funnits med som en möjlig destination.

Den engelske landslagsmannen valde dock bort Champions League-spel till förmån för Manchester Citys långsiktiga planer. Ett beslut som resulterade i glåpord från Liverpool-fansen.

Nu hoppas 30-åringen på revansch.

– Jag ska tysta Liverpool-fansen genom att slå ut dem ur Carling Cup, säger han till Daily Mirror.

När returen i Carling Cup-semifinalen mellan Liverpool och Manchester City sparkar igång kväll är Gareth Barry en av bortalagets viktigaste spelare i jakten på seger.

Han kunde dock stått på andra sidan.

Sommaren 2008 la Liverpool ett bud på mittfältaren och själv var han tydlig med var han stod.

– Jag har bestämt mig, jag vill till Liverpool. Det finns ingen återvändo, det är dags för mig att gå vidare. Jag är desperat efter att spela Champions League-fotboll och det är därför jag vill lämna Villa, sa han då.

Övergången blev dock inte av och ett år senare lockades Barry istället av Manchester Citys långsiktiga planer.

– Liverpool var fortfarande intresserade när jag bestämde mig för att gå till City. Jag tänkte över det riktigt länge men kände som att City var på väg uppåt medan Liverpool kanske skulle få det lite tuffare, har han sagt till Daily Mail.

"Kör upp något i röven"

Övergången var dock inte fri från kontroverser och Barry minns mycket väl hur han utsattes för glåpord från Liverpool fansen.

– Jag kommer ihåg att jag tittade på en träningsmatch när övergångshistorien var i full gång och Liverpool fansen sjöng ”Gareth Barry, du kan köra upp något i röven”, berättar han.

– Jag tror jag tittade på matchen hemma och jag kunde bara höra det. Det kan ha satt sig lite i huvudet på mig, men det är en del av fotbollen.

Nu hoppas mittfältaren på att kunna ta revansch genom att slå ut Liverpool ur Carling Cup.

Tror på en vändning

För trots att motståndarna har med sig ett 1-0 resultat från matchen på Ethiad Stadium tror Barry att City kan åka till Anfield och vinna.

– Vi var mycket besvikna med vår insats på hemmaplan men vi är bra nog att åka till Anfield och vända mötet, säger han.

– Det är kommer självklart bli en riktig tuff uppgift eftersom Liverpool är bra hemma med deras supportrar bakom sig. Men den här gången, med ett måls underläge på bortaplan, kan vi åka dit, spela bra fotboll och kanske kommer pressen ligga lite mer på dem.