Richard upprörd över Dowds beslut att blåsa straff

"Vad förväntade han sig att jag skulle göra?"

Foto: Bildbyrån
Micah Richards plågad i gräset.
FOTBOLL

Liverpool slog ut Manchester City ur Carling Cup och får nu spela final mot Cardiff på Wembley.

En av matchens mest avgörande och mest diskuterade situationer var den straff Liverpool tilldelades efter att bollen studsat upp på Micah Richards hand.

- Den tog på min fot och vidare till min hand. Jag vet inte vad han förväntade sig att jag skulle göra åt det, säger han efter matchen.

Manchester City kom till Anfield med uppgiften att vända underläge 0-1 till seger.

Och det började på bästa möjliga sätt.

Nigel De Jong gav laget ledningen i den 31:e minuten efter att hans drömträff seglat in bakom en chanslös Pepe Reina.

Kvitteringen dröjde inte länge men blev desto mer kontroversiell.

Daniel Agger sköt och bollen studsade via Micah Richards lår upp på hans hand. Phil Dowd tvekade inte utan valde snabbt att peka på straffpunkten. Ett beslut som upprör syndaren Richards.

- Jag tycker att domaren tog ett dåligt beslut när han blåste straff. Den tog på min fot och vidare till min hand. Jag vet inte vad han förväntade sig att jag skulle göra, säger mittbacken enligt flera engelska tidningar.

- Men det var ett stort beslut. Jag kommer inte säga att de kostade oss matchen, men det spelade helt klart en stor roll.

"Måste vara 100 procent säker"

Steven Gerrard var säkerheten själv från elva meter och efter att Dzeko och Bellamy gjort mål för respektive lag slutade matchen 2-2. Efter matchen var både City spelare och ledare överens om att straffen påverkat utgången.

- Alla snackar om att respektera domarna, men det är beslut som det här som ibland kostar oss, säger den engelske landslagsbacken.

- Jag ger mitt fulla stöd till domarna, men den här sortens av beslut, såvida du inte är 100 procent säker bör du inte riktigt ta dem.

ARTIKELN HANDLAR OM