Bendtner borta från spel i veckor

Ansiktsskadan värre än befarat

Foto: Bildbyrån
Nicklas Bendtner.
FOTBOLL

Nicklas Bendtners säsong i Sunderland har varit minst sagt motig – och värre blir det.

Nu riskerar anfallaren nämligen att missa flera veckors spel på grund av den skada han ådrog sig under helgens ligamatch.

– Det är svårt att sätta en tidsram, men det kan vara länge, säger tränare Martin O'Neill.

En olycklig spark mot ansiktet tvingade Nicklas Bendtner, 24, att kliva av helgens ligamatch mot Swansea redan efter nio minuters spel. Enligt den första diagnosen skulle han högst missa ett par matcher men nu är tongångarna annorlunda. Förutom en bruten näsa resulterade Angel Rangels fot i flera brutna ben i ansiktet.

– Vid ett tillfälle trodde vi att han var okej. De första tecknen på söndagsmorgonen tydde på det. Men han kommer att vara borta under ett antal veckor nu. Det är svårt att sätta en tidsram, men det kan vara länge, säger tränare Martin O'Neill till Sunderland Echo.

Jagar ersättare

– Det är ett hårt slag för oss och för pojken själv, som precis började prestera bra för oss.

Bendtner kommer nu missa flera matcher i både liga- och cupsammanhang. I stället får klubben sätta sitt hopp till att Connor Wickham och Ji Dong-Won börjar leverera.

Rykten har dock kopplat samman klubben med bland annat Kevin Davies (Bolton), Lucas Barrios (Dortmund) och den kontaktlöse Zlatan Muslimovic. Ersättare kan alltså vara på ingång.