Ny prakttavla av Uniteds målvakt

FOTBOLL

Bänkad och ifrågasatt.

I dag fick David De Gea en ny chans i United-målet – och svarade för en ny tavla.

David De Gea, 21, hade gigantiska förväntningar och krav på sig när han axlade Old Trafford-legendaren Edwin van der Sars mantel inför den här säsongen.

Men den unge spanjoren fick en mardrömsstart med ett flertal tavlor och har därefter haft svårt att få tillbaka fansens förtroende.

De senaste fyra matcherna har han varit bänkad till förmån för dansken Anders Lindegaard – men i dagens FA-cupmöte med Liverpool fick han åter förtroende av Sir Alex Ferguson.

Inte ensam syndabock

De Geas första match i år slutade dock i ett nytt fiasko. I 23:e minuten kom De Gea fel ut på en hörna och Daniel Agger hade inga problem att nicka in 1–0 då De Gea hamnade på mellanhand.

Efter att Ji-Sung Park kvitterat avgjorde Dirk Kuyt för Liverpool med två minuter kvar. Det målet kan dock inte De Gea lastas för.

Vänsterbacken Patrice Evra tappade bort markeringen och fri med De Gea gjorde inte Kuyt något misstag.

FAKTA

Ett axplock – 5 grova tavlor av David De Gea

7 aug: De Gea debuterar i United genom att släppa in Edin Dzekos långskott i Community Shield (se här).

14 aug: I De Geas första Premier League-match släpper han in Shane Longs lösa markskott under sig (se här).

22 nov: I Champions League-mötet med Benfica skickar De Gea bollen rakt i gapet på Bruno Cesar, vilket leder fram till Pablo Aimars 2–2-mål (se här).

7 dec: Manchester United åker ur Champions League efter två svaga ingripande av De Gea (se här).

31 dec: Manchester United avslutar 2011 med 2–3-förlust hemma mot Blackburn. På det avgörande målet vinner Grant Hanley en luftduell med De Gea innan han nickar in bollen (se här).