van Persies trippelknock sänkte Aston Villa

...och kan granskas för armbågen på Cuellar

1 av 2
van Persie satte två mål och skickade Gunners vidare i FA-cupen.
FOTBOLL

Arsenal vände 0–2 till 3–2 på sju minuter.

Men efterspelet handlar om matchhhjälten Robin van Persies armbåge på Carlos Cuellar.

Nu vill Aston Villa-tränaren Alex McLeish att FA ska undersöka händelsen.

Aston Villa gick till halvtidsvila med en 2–0-ledning mot Arsenal i FA-cupen. Men sju sprakande Arsenalminuter i andra halvlekens inledning vände allt. Robin van Persie satte både första och tredje målet på straff och däremellan hann Theo Walcott sticka mellan med ytterligare ett.

”Träffar ansiktet”

Men den holländske skyttekungen fick inte bara njuta lovord och beröm efter matchen. Aston Villa-tränaren Alex McLeish var upprörd efter en armbåge mot mittbacken Carlos Cuellar.

– Jag gillar inte att peka finger mot vissa spelare, men det där är inget man vill se, säger McLeish till Sky sports och fortsätter:

– Det såg ut som han träffade honom i ansiktet med armbågen. Cuellar är inte någon som lägger sig ner om han inte har ont.

Nu hoppas Villa-bossen att engelska fotbollsförbundet, FA, ska titta på händelsen.

– Om det var en armbåge i ansiktet så ja, jag skulle vilja att dem tittade på det, säger han.

Stolt Wenger

Arsenals hårt kritiserade tränare Arsene Wenger har inte kommenterat tränarekollegans krav utan andades i stället ut efter vändningen som ger chans på en efterlängtad titel.

– Jag var imponerad. När du kommer ut från en dålig period och ligger under med 0–2 så kan du tycka synd om dig själv, eller så kan du visa att du har de mentala kvaliteterna som krävs för att spela för Arsenal. Jag är väldigt stolt, säger fransmannen till the Guardian.