Diskuterade att ta sitt liv

Speed i sms-konversation fyra dagar innan tragedin

1 av 11 | Foto: GETTY IMAGES
Speed i Leeds, där han spelade med Tomas Brolin, 1995.
FOTBOLL

Gary Speeds änka Louise och flera andra hördes på måndagen av polis i ett försök att klargöra vad som hände den 27 november när fotbollslegendaren hittades hängd i sitt hus.

Änkan berättade då bland annat om att 42-åringen diskuterat självmord bara fyra dagar innan händelsen.

Foto: AFP
Louise Speed.

Flera personer hördes på måndagen i Warrington i relation till Gary Speeds död. Enligt BBC förblir dock självmordet ett mysterium då inget meddelande har hittats i anslutning till kroppen eller i någon av Speeds tillhörigheter.

”Diskuterat självmord”

Vännen Alan Shearer vittnade om att Speed uppfört sig fullt normalt innan den tragiska händelsen och fotbollslegendarens tidigare läkare berättade att ikonen inte haft några dokumenterade psykiska problem. Men som ett blixt från helt klar himmel kom ändå inte tragedin för alla.

Gary Speeds änka Louise avslöjar nu att 42-åringen ”diskuterat självmord” i en sms-konversation men avfärdat det ”på grund av barnen” bara fyra dagar innan han tog sitt eget liv, skriver BBC. Änkan berättar vidare hur de diskuterade relationens ”toppar och dalar” men avslutade samtalet med ”hur viktiga pojkarna är” och att de skulle ”gå vidare”.

Kom inte in i huset

Bara dagar senare åkte Louise Speed ut i ett ärende med bilen men kunde inte ta sig in i huset när hon kom tillbaka. I förhöret berättar hon att hon sov i bilen innan hon på morgonen hittade sin man hängd i garaget.

Speed spelade för bland annat Leeds, Everton, Newcastle, Bolton och Sheffield United under sin aktiva karriär innan han tog över förbundskaptensjobbet i Wales 2010, som han basade över fram till sin död.

Enligt BBC saknas tillräckligt bevisning för att slå fast att Speeds död var ett självmord. Å andra sidan finns inga misstankar om brott.

ARTIKELN HANDLAR OM