”Självmordet kan ha varit en olycka”

Rättsläkaren: Speed kan ha somnat med snaran runt halsen

1 av 11 | Foto: GETTY IMAGES
Speed i Leeds, där han spelade med Tomas Brolin, 1995.
FOTBOLL

Rättsläkaren Nicholas Rheinberg säger nu att Gary Speeds självmord kan ha varit ett en olycka.

Under måndagens förhör presenterade Rheinberg teorin att 42-åringen somnat när han satt med en kabel runt halsen i sitt garage.

– Det kan ha varit någon slags dramatisk gest, säger Rheinberg enligt AP.

Gary Speeds självmord den 27 november har förbluffat vänner och kollegor. Ingen säger sig ha anat att något var fel innan Speeds fru Louise hittade sin man hängd i familjens garage.

”Bevisen otillräckliga”

Under måndagens förhör presenterade rättsläkaren Nicholas Rheinberg teorin att Gary Speeds död berodde på en olycka.

– Bevisen är inte tillräckliga för att avgöra om det var avsiktligt eller av misstag, säger Rheinberg till nyhetsbyrån AP.

Rättsläkaren säger att det finns omständigheter som talar för att Speed kan ha somnat med en kabel runt sin hals när han satt i trappan i familjens garage.

”Satt en längre tid”

– Det verkar troligt att Mr. Speed satt under en längre tid med en snara runt sin hals. Det kan ha varit någon slags dramatisk gest, inte normalt sett till Mr. Speeds karaktär, men trots allt en möjlighet, säger rättsläkaren.

Gary Speeds änka Louise avslöjar samtidigt att 42-åringen ”diskuterat självmord” i en sms-konversation men avfärdat det ”på grund av barnen” bara fyra dagar innan han tog sitt eget liv, skriver BBC.

Speed spelade för bland annat Leeds, Everton, Newcastle, Bolton och Sheffield United under sin aktiva karriär. 2010 tog han över förbundskaptensjobbet i Wales, ett uppdrag han hade fram till sin död.