Sebastian Larsson får ny lagkamrat

Wayne Bridge anländer på lån från Manchester City

FOTBOLL

Wayne Bridge blir lagkamrat med Sebastian Larsson i Sunderland. Vänsterbacken lånas ut från Manchester City under resten av säsongen.

– Jag är väldigt glad över att ha honom här och med tanke på alla de skador vi råkat ut för nyligen är jag säker på att han kommer vara till stor hjälp för oss, säger tränare Martin O'Neill till klubbens officiella hemsida.

I somras förstärkte Sunderland sin defensiv med både John O'Shea och Wes Brown. Nu anländer nästa försvarare.

Efter att ha klarat tisdagens läkarundersökning lånas Wayne Bridge in från Manchester City. Den 31-årige engelsmannen har fått sparsamt med speltid av Roberto Mancini och bara spelat en ligacupmatch med City under säsongen. Allt som oftast har han sett spelare som Aleksandar Kolarov, Gaël Clichy och Pablo Zabaleta prioriteras före.

Erbjuder rutin

Bridge inledde karriären i Southampton FC innan han lämnade för Chelsea 2003. Det blev totalt sex år i Londonklubben innan Mark Hughes plockade över honom till Manchester City. Utöver de två toppklubbarna har han erfarenhet från låneperioder i både Fulham och West Ham.

Mellan 2002 och 2009 spelade han dessutom 36 landskamper för det Engelska landslaget.

Det är med andra ord en rutinerad herre som Sunderland plockar in för att förstärka defensiven.

– Jag hoppas att Wayne med sin otvivelaktiga erfarenhet och skicklighet kan bli till stor hjälp för laget ända till slutet av säsongen, säger O'Neill.