”Om vi förlorat finalen hade jag stannat”

Drogba motiverar varför han lämnar Chelsea efter triumfen

Foto: SCANPIX
Didier Drogba.
FOTBOLL

Didier Drogba hade stannat i Chelsea om laget förlorat Champions League-finalen.

Det avslöjade ivorianen i går.

– Det bästa var att avsluta på topp. säger han.

Didier Drogba, 34, blev stor hjälte när Chelsea spelade hem Champions League.

Fansen har vädjat till klubben att erbjuda honom ett nytt tvåårskontrakt, men i går sade anfallaren att han bestämt sig för att lämna och testa en ny utmaning.

I en intervju med engelsk press, som återges i bland annat Daily Mirror och Daily Mail, säger han:

– Om vi inte hade vunnit Champions League hade jag stannat. Det var utmaningen, det är vad jag velat uppnå. Vi såg pokalen i Moskva utan att få nudda vid den. Bossen (Roman Abramovitj) har gett så mycket till klubben. Alla pratar om att värva stort, dyra spelare, men ingen pratar om faciliteterna på Cobham.

– Vi har en av de bästa träningsanläggningarna i landet och utmaningen är att förbättra akademin. Bossen försöker verkligen utveckla klubben.

Sympati för Villas-Boas

Didier Drogba passar på att visa lite sympati för sparkade tränaren André Villas-Boas.

– André är en vän, så det är svårt. Det känns konsigt att veta att han är borta och inte kunde ge till Chelsea vad han ville ge.

– Vi är alla ansvariga för det – spelarna, klubben, laget. Du kan ställa en spelare på plan och ge honom 30 sekunder men om han inte känner att tron eller kommunikationen är rätt kommer han aldrig prestera. Robbie (Di Matteo) snackade med oss individuellet och kollektivt när han tog över och sedan var vi tvungna att rädda vår säsong.

– För de nya spelarna var det svårt att komma in och se den situationen och veta att Chelsea alltid är bland de två-tre bästa i ligan.

– Vi var alla tvungna att titta oss i spegeln och förändra vårt beteende och attityden för gruppens bästa.

Didier Drogba ryktas vara på väg till kinesiska Shanghai Shenhua.

ARTIKELN HANDLAR OM