Van Persie förlänger inte med Arsenal

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Arsenals viktigaste spelare går in på det sista året av sitt kontrakt.

Nu gör Robin van Persie klart att han inte heller kommer förlänga.

– Vi är inte överens om hur Arsenal ska kunna gå framåt.

Det var hans hittills bästa säsong i karriären. 28-årige Robin van Persie gjorde 30 ligamål för sitt Arsenal.

Men kontraktet går ut och nu har han gått ut med ett officiellt uttalande på sin hemsida om att han inte kommer fortsätta i klubben efter kontraktets slut.

– Jag har varit tyst hela tiden av lojalitet till klubben. Men eftersom det pågår så mycket spekulationer vore det mest sjyst av mig att berätta vad som är på gång, säger han på sin hemsida och fortsätter:

– Jag har tänkt länge och mycket på det här och kommit fram till att jag inte kommer förlänga.

Möte med ledningen bakom beslutet

Van Persie har haft ett möte med Arsene Wenger och Ivan Gazidis om framtiden i klubben. Enligt holländaren var det det mötet som fick honom att ta beslutet.

– Av respekt för Mr Wenger, spelarna och fansen vill jag inte gå in på detaljer, men tyvärr blev det klart för mig under det här mötet att på många punkter är vi inte överens om hur Arsenal ska kunna gå framåt.

Räkna med att ryktena om RvP:s flyttkarusell kommer ta ny fart nu.

– Så snart Mr Gazidis är tillbaka från sin två veckors semester i Amerika återkommer vi med vidare möten och jag kommer uppdatera er när det händer mer.

FAKTA

Hela Van Persies brev på egna hemsidan

"Det här är en uppdatering för fansen om min nuvarande situation. Jag har varit tyst hela tiden av respekt och lojalitet för klubben och som jag kommit överens om med Mr Gazidis och Mr Wenger. Men eftersom det är så mycket spekulation i media tror jag det är mest sjyst mot er att ni får veta vad som egentligen pågår.

Som jag sagt tidigare hade jag ett möte med Chefen och Mr Gazidis efter säsongen. Det var ett möte om klubbens framtid, strategi och policy. Finansiela bitar eller kontrakt diskuterades inte, eftersom det inte alls är min prioritet.

Personligen har jag haft en fantastisk säsong men mitt mål har varit att vinna pokaler med laget och att ta klubben tillbaka till glansdagarna. Av min stora respekt för Mr Wenger, spelarna och fansen vill jag inte gå in på detaljer, men tyvärr blev det klart för mig under det här mötet att vi på många punkter är oense om hur Arsenal ska gå framåt som klubb.

Jag har funderat länge och hårt på det, men jag har bestämt mig för att inte förlänga kontraktet. Ni, fansen, har självklart rätt att inte hålla med mig och min vy om beslutet och jag kommer alltid respektera era åsikter.

Jag älskar klubben och fansen oavsett vad som händer. Jag har växt upp och blivit en man under min tid i Arsenal. Alla i klubben och fansen har alltid stöttat mig genom åren och jag har alltid gett allt (och mer) på och vid sidan om planen. Jag är väldigt stolt över att ha varit en del av den här fantastiska klubben de senaste åtta åren.

Så snart Mr Gazidis är tillbaka från sin två veckors semester i USA kommer fler möten följa och jag kommer uppdatera er om hur och när det utvecklar sig.

Robin van Persie"