'Rasar mot hans svek'

Wenger skällde ut van Persie efter hans utspel – nu ger sig Ferguson in i jakten

1 av 10
Robin van Persie Nuvarande klubb: Arsenal  Tänkbara klubbar: Manchester City, och Juventus
I går kom bomben, Robin van Persie vill inte förnya kontraktet med Arsenal och plötsligt blev han otvivelaktigt Silly Seasons hetaste spelare. Ryktet går att det redan finns ett färdigt kontrakt framlagt från Shejk Mansour i City,
FOTBOLL

LONDON. Manchester-klubbarna kan göra upp om ­Robin van Persie.

Alex Ferguson och ­Roberto Mancini uppges nu förbereda drömbud på ­Arsenals stjärna.

Samtidigt rasar Arsène Wenger mot Robin van Persies svek – och misstänker att han redan har en uppgörelse med en ny klubb.

Manchester City målas ut som det troliga valet för Robin van Persie i konkurens med Real Madrid och Barcelona.

Men enligt Daily Mail är Alex Ferguson fast besluten att inte låta Roberto Mancini slå honom ännu en gång. United-managern har länge haft ögonen på Robin van Persie och tänker inte förlora en spelare som gjorde 30 Premier League-mål förra säsongen till värsta konkurrenten.

Erbjuds 2,5 miljoner

När Robin van Persie i går meddelade via sin hemsida att han inte tänkte förlänga sitt kontrakt med Arsenal började båda Manchester-klubbarna koka av aktivitet.

Roberto Mancini väntas enligt brittiska tidningsuppgifter erbjuda över 2,5 miljoner kronor i veckan, helt i linje med ­Citys bäst betalda spelare Carlos Tevez och Yaya Touré.

Misstänker uppgörelse

Det är en lön som inte passar in i Manchester Uniteds nivåer, men Alex Ferguson kommer pressa sin klubb till att tänja på de ­ekonomiska gränserna för att ändå kunna erbjuda van Persie en tillräckligt attraktiv deal för att få honom att välja Old Trafford hellre än Etihad.

– Jag har funderat länge och väl på det, men jag har bestämt mig för att inte förlänga mitt kontrakt, skrev van Persie i går på sin hemsida efter att ha haft ett möte med Arsène Wenger och Arsenals styrelseordförande Ivan Gazidis om klubbens framtidsplaner.

Båda uppges ha blivit ­rasande över det offentliga beskedet och ringt och skällt ut van Persies agent.

Uttalandet ses av Arsenal som ett sätt att försöka tvinga fram en försäljning och källor inom klubben ­säger till Daily Mail att man misstänker att det redan finns en uppgörelse klar med en klubb. Enligt Sun ska det i så fall röra sig om just Manchester City.

FAKTA

ARSENALS STJÄRNFALL – DE HAR LÄMNAT

2011

Cesc Fabregas - Barcelona

Gael Clichy - Man City

Samir Nasri - Man City

2010

William Gallas - Tottenham

2009

Emmanuel Adebayor - Man City

Kolo Touré - Man City

2008

Alexander Hleb - Barcelona

Gilberto Silva - Panathinaikos

2007

Thierry Henry - Barcelona

Fredrik Ljungberg - West Ham

José Antonio Reyes - Atletico Madrid

Lassana Diarra - Portsmouth