Wenger vill anmäla Manchester City

Misstanken: Har fört samtal bakom ryggen på Arsenal

FOTBOLL

Arsenal rasar mot Manchester City – och vill anmäla klubben till FA.

Arsène Wenger misstänker att City fört regelvidriga samtal med Robin van Persies representanter.

Samtidigt hävdar personer nära spelaren att han mycket väl kan lämna Premier League – för att gå till Juventus.

Ett rent inbördeskrig har utbrutit på Emirates efter att Robin van Persie via sin hemsida meddelat att han inte tänker förlänga sitt kontrakt med Arsenal. Storägarna Alisher Usmanov och Farhad Moshiri, som äger nästan 30 procent av klubben kritiserade i går klubbens ledning i ett fem sidor långt öppet brev.

”Ledningens policy leder till att vi förlorar våra bästa spelare, ofta till våra värsta konkurrenter och till och med gör att spelarna själva ifrågasätter sin framtid hos klubben och klubbens ambitioner” skriver man bland annat.

Brott mot reglerna

Samtidigt överväger Arsène Wenger och styrelseordföranden Ivan Gazidis att rapportera Manchester City till FA, skriver Sun.

Arsenal-höjdarna hävdar enligt källor att City börjat föra samtal med Robin van Persies agent bakom ryggen på Arsenal, ett klart brott mot fotbollsförbundets regler.

Men enligt Daily Mirror är det inte ens självklart att Robin van Persie väljer att stanna i Premier League. Tidningens källor hävdar att Juventus ligger hästlängder före såväl Manchester City som Manchester United.

”Tänker annorlunda”

– Premier League är inte det högsta och viktigaste målet som det kan vara för engelska spelare. van Persie är holländare, tänker annorlunda och andra storspelare, som Zlatan Ibrahimovic har lyckats bra med sin karriär i Italien, säger en källa till Daily Mirror.

Den italienska klubben lär inte kunna matcha Citys lönenivåer, men för Robin van Persie är det först och främst titlar som gäller, enligt källan, och trots Manchester Citys Premier League-seger förra säsongen kan det locka mer med Italien.