Sir Alex: Därför sparkades Dalglish

”Jag var inte förvånad över att Kenny lämnade”

Foto: AP
FOTBOLL

När Kenny Dalglish i maj fick sparken ifrån Liverpool sades anledningen vara dåliga resultat i ligan. Något som Manchester United-bossen Alex Ferguson inte tror är hela sanningen. Enligt Sir Alex finns förklaringen i Luis Suarez-affären.

Kenny Dalglish lämnade Liverpool i maj efter endast en säsong. Klubben meddelade att man inte var nöjda med resultaten i Premier League och därför behövde en förändring. Men Manchester Uniteds boss Alex Ferguson tror att förklaringen är en helt annan. Han tror nämligen att Luis Suarez-affären är den egentliga orsaken.

– Jag var inte förvånad över att Kenny lämnade. Deras ägare John Henry har uppenbarligen tittat på det där och känt att det inte hanterades på rätt sätt, säger Ferguson enligt BBC.

”Ingen trevlig historia”

Luis Suarez stängdes av åtta matcher och fick böta 40 000 pund efter att en FA-utredning fann honom skyldig till att rasistiskt ha förolämpat Manchester Uniteds Patrice Evras. Suarez själv förnekade händelsen och backades upp av sin tränare.

– Det här är en tid när Luis Suarez behöver vårt fulla stöd. Låt honom inte vandra ensam, skrev Kenny Dalglish på Twitter.

Detta tror alltså Alex Ferguson är anledningen till att den gamle Liverpool-legendaren fick lämna jobbet på Anfield.

– Det var verkligen ingen trevlig historia och det måste ha varit en del av det, säger Ferguson. 

ARTIKELN HANDLAR OM