Ingen van Persie i Asien

Följer inte med Arsenal – väntas lämna

Foto: AP
FOTBOLL

Robin van Persie följer inte med Arsenal på deras Asien-turné. BBC rapporterar idag att han stannar hemma. Nu väntas de intresserade klubbarna komma med nya bud.

Det mesta pekar på att Robin van Persies tid i Arsenal nu är över. Holländaren, som vägrat förlänga sitt kontrakt med klubben, har varit en av sommarens mest omtalade spelare. Spekulationerna om hans framtid har varit många och en mängd klubbar jagar honom. Idag kom beskedet att den 28-årige holländaren inte följer med Arsenal på deras Asien-turné. BBC skriver att han inte finns med i den trupp som reser österut under lördagen för sin träningsturné i Malaysia, Kina och Hong Kong.

Stort intresse

van Persie har spelat i Arsenal sedan 2004 och har varvat pålitligt målskytte med långa skadeperioder. I ett brev på sin hemsida förklarade han tidigare i somras att han inte ser sin framtid i Arsenal.

– Jag har tänkt länge och mycket på det, men har beslutat mig för att inte förlänga mitt kontrakt, skrev han bland annat.

Kontraktet med Arsenal går ut 2013 och redan har en rad klubbar visat intresse. Mest konkreta har Manchester City, Manchester United och Juventus varit som lagt bud på spelaren. Arsenal uppges begära mellan 25 och 30 miljoner pund för van Persie.

ARTIKELN HANDLAR OM