Sir Alex försvarar familjen Glazer

"Har varit fantastiska"

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester Uniteds ägarfamilj Glazer är impopulär bland fansen.

Men nu får amerikanerna oväntat stöd – från Sir Alex Ferguson.

– De har varit riktigt bra för oss, säger han.

Efter att Malcolm Glazer blivit majoritetsägare i Manchester United har han och hans familj – sönerna Joel, Avram och Bryan är också delaktiga i beslut rörande klubben – fått utstå enorma protester från fansen.

Missnöjet har bland annat rört att biljettpriserna ökat drastiskt på senare år och att Glazers köpte klubben med till större delen lånade pengar. I samma stund som klubben blev deras fördes en skuld om 525 miljoner pund över på klubben och allt sedan dess har en av världens vinstrikaste klubbar hört till de fattigare.

"Helt nöjd"

Men samtidigt har laget varit framgångsrikt på planen – och managern Sir Alex Ferguson uppskattar vad familjen Glazer har gjort för United.

– Jag är helt nöjd med situationen vi har nu med Glazers, säger skotten enligt Sky Sports.

– Jag har aldrig mött något motstånd ifrån dem och de har alltid varit måna om att finansiera i laget och de måste ju fortsätta göra så för att deras produkt inte ska tappa i värde.

Sir Alex säger sig dock ha förståelse för missnöjet bland fansen.

– Det är alltid supportrar som har en annan syn på saker och ting och det är inget fel med det. Men jag tror att majoriteten av de riktiga fansen ser att ägandet inte påverkar lagets prestation. Vi har vunnit fyra ligatitlar och Champions League efter Glazers övertagande.