Legendaren sparkade sönder kaffebord

Eric Cantona ursinnig när United tappade titeln

Foto: AP
FOTBOLL

Manchester City vann Premier League efter övertidsmål av Sergio Agüero. De blåa jublade och firade första ligatiteln på 44 år. Eric Cantona tog ut sin frustration på ett kaffebord.

Att upplösningen av Premier League föregående säsong var oerhört spännande kan inte ha undgått någon. När Sergio Agüero på övertid rullade in 3-2 hemma mot QPR betydde det att City passerade lokalrivalen United och vann sin första ligatitel på 44 år. Glädjen var givetvis enorm bland de blå. Men alla var inte lika glada. Som den gamle United-ikonen Eric Cantona till exempel. Han blev ursinnig och gick loss på ett kaffebord med en välriktad kung fu-spark.

”Beundrar fortfarande United”

– Det gick i småbitar. Min pappa var arg och upprörd. Han beundrar fortfarande United och vi trodde att de skulle kunna behålla titeln, säger Cantonas son Raphael, enligt Daily Mirror.

Uppgifterna kommer ifrån ett United-fan som träffade sonen i Barcelona tidigare i somras. Enligt sonen hade Eric Cantona blivit oerhört upprörd och sparkat bordet i småbitar.

Det är inte första gången Cantona använder sina fötter till annat än sparka på en boll. 1995 sparkade han en åskådare i samband med att Manchester United mötte Crystal Palace. (extern länk)