Fortsätter twittra – trots fansens hån

”Många tror att man går på premiärer och nattklubbar”

FOTBOLL

FA hotar med böter och rivalernas fans hånar honom.

Men Rio Ferdinand fortsätter att twittra för fansens skull.

– Jag hade älskat att komma nära John Barnes, "Gazza" och Paul Ince när jag var liten, säger han.

Nästan 3 100 000 personer följer Manchester United-försvararens flitiga twittrande. Ferdinand kommunicerar ofta med fotbollsfans världen över, precis som han själv hade velat göra med sina ungdomsidoler. Han nämner legendarer som John Barnes, Paul Gascoine och Paul Ince.

– Jag hade älskat bara en sån sak som att få deras autograf, inte minst att kunna prata med dem, säger han till The Sun.

– Twitter är ett redskap som låter fansen komma lite närmare. Det låter dem se vad du gör om dagarna. Många tror att man går på premiärer och nattklubbar varannan kväll. De inser inte att du har ett normalt liv.

”Följer mig för att håna”

Den 33-årige engelsmannen vet att han följs av många motståndarsupportrar och säger att man ibland måste vara hårdhudad.

– Det är fans från Liverpool, City och Chelsea som följer mig bara för att håna mig.

I går straffades Arsenals Emmanuel Frimpong med omkring 220 000 kronor i böter för att ha postat kommentarer med olämpligt innehåll på sitt twitterkonto.

Ferdinand riskerar också att straffas efter att, tillsammans med en annan användare, skojat om att Ashley Cole är "choc ice" (uttryck för någon som är svart på utsidan men vit på insidan).

Han gick snabbt ut och skrev att det inte var rasistiskt menat, utan ett uttryck för någon som är "fejk".

FA har fortfarande inte beslutat hur, eller om, man ska straffa Ferdinand.