Swansea: ”Liverpool har visat intresse för Allen”

Foto: AFP
Joe Allen.
FOTBOLL

Liverpool har retat upp Swansea genom att rycka i mittfältaren Joe Allen.

Nu svarar walesarna med ett statement på sin officiella hemsida.

”Vi är besvikna över att utomstående parter har avslöjat detaljer i spelarens kontrakt till media”.

När Liverpool hämtade managern Brendan Rodgers från Swansea skrev klubbarna in en klausul i avtalet: Liverpool får inte värva spelare från Swansea inom tolv månader.

Nu har de ändå visat intresse för mittfältaren Joe Allen – något som upprör Swansea.

”Swansea City kan bekräfta att Liverpool har uttryckt intresse för Joe Allen, trots en skriven överenskommelse om att inte närma sig någon spelare inom tolv månader från det att Brendan Rodgers flyttade till Anfield”, skriver Swansea på sin hemsida.

”Det har funnits intresse för Joe från andra klubbar. Klubben ska tala med Joe om situationen när han återvänder från OS”.

Enligt uppgift i engelsk press under onsdagen ska Liverpool vara berett att betala så mycket som 15 miljoner pund för den walesiske mittfältaren.

”Behöver inte sälja”

Swansea, som gjorde succé i Premier League som nykomling i fjol, har tappat inlånade Gylfi Sigurdsson och är inte berett att sälja sina nyckelspelare.

”Vi har en finansiell situation där vi inte behöver sälja någon spelare. Vi fortsätter att arbeta för våra supportrar för att nye managern Michael Laudrup ska få så bra förutsättningar som möjligt inför Premier League-säsongen”.