Lagkaptenen förlänger med City

”Man City är mitt projekt”

Foto: BILDBYRÅN
Vincent Kompany.
FOTBOLL

Han är en av klubbens absolut viktigaste spelare och var tongivande när Manchester City vann Premier League i våras.

Nu har han förlängt sitt kontrakt med ligamästarna.

–  Det är en komplimang att klubben tror på mig så pass mycket, säger Kompany på Citys hemsida.

Vincent Kompany var en oerhört viktig pjäs i det Manchester City som vann sin första ligatitel på 44 år i våras. Belgaren spelade 31 ligamatcher och noterades dessutom för tre mål. Nu står det klart att försvarsgeneralen, tillika lagkaptenen, blir kvar i den ljusblå tröjan en lång tid framöver – han har skrivit på för sex år till.

– Om du trivs någonstans finns det ingen anledning att titta efter andra möjligheter. Man City som projekt är inte bara ett projekt för ägarna eller folk inom klubben – det är även mitt projekt, säger 26-åringen till klubbens hemsida.

”En komplimang”

Kompany slog igenom i Anderlecht som 17-åring och förärades med flera individuella utmärkelser under sin tid i den belgiska ligan. Hans framfart på hemmaplan gjorde att tyska Hamburg fick ögonen och värvade honom 2006. Flytten till Manchester City skedde sedan 2008 och City tros ha betalat omkring 60 miljoner för Kompany.

– Jag har varit här sedan starten och jag har sett allting i klubben förändras. Jag har en känsla av att jag har bidragit till förändringen. Det är skönt att veta att jag kan vara i City ytterligare sex år. Det är en komplimang att klubben tror på mig så pass mycket, säger Kompany.

Vincent Kompanys tidigare kontrakt sträckte sig till 2014. Med den nya överenskommelsen blir han kvar i City till 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM