Bale: Adam – en fegis

Gareth Bale till attack på Liverpools tuffing

FOTBOLL

Liverpools tuffing Charlie Adam tacklade Gareth Bale så kraftfullt att den senare tvingades bryta träningsmatchen mellan lagen.

Nu har Tottenhams 23-åring ilsknat till.

– Han är något utav en fegis, säger Bale till Daily Mail.

I maj 2011 tacklade Charlie Adam, då i Blackpool, Tottenhams Gareth Bale så kraftfullt att Bale blev borta i tre månader. I helgen small det igen. I en träningsmatch mellan Liverpool och Tottenham tryckte Adam till Bale som på grund av detta fick bryta matchen i halvtid. Och Bale är upprörd över behandlingen.

– Jag var förvånad över att se en sådan tackling i en vänskapsmatch. Vi är här för att bygga upp vår fysik och få en bra genomkörare. Men vad han gjorde var över gränsen, säger Bale till Daily Mail.

Vill inte ha någon ursäkt

Matchen i Baltimore, USA, slutade 0-0. Men efterspelet har uteslutande handlat om Adams tackling. Spurs-tränaren Andre Villas-Boas var mycket upprörd och följde efter Charlie Adam ner i spelartunneln för att få en ursäkt. Bale själv är dock inte intresserad av någon ursäkt.

– Jag har inte fått någon ursäkt ifrån honom, men jag vill inte ha någon heller om jag ska vara ärlig. Det är den typen av person han är. Han han gjort det förut. Jag kommer inte att acceptera hans ursäkt, säger Bale.

”Något utav en fegis”

Yttern från Wales påminner sig även om händelsen ifrån 2011 och är inte överdrivet imponerad av Charlie Adams sätt att spela fotboll.

– Det finns bilder på internet som visar vad han gjort förut när han skadade ligamenten i min ankel. Jag var borta i tre månader den gången och en spelare sa till mig att han var ute efter att göra samma sak igen. Från vad jag har sett av honom på planen tycker jag att han är något utav en fegis, säger Bale.

Charlie Adam själv har valt att inte uttala sig om tacklingen.