Mancini: Kan inte förändra Tevez, kanske Balotelli

City-managern om sina anfallare, ligaguldet och van Persie

Foto: SCANPIX
Roberto Mancini med Mario Balotelli.
FOTBOLL

Roberto Mancini, 47, har tillsammans med de arabiska ägarna förvandlat Manchester City till ett topplag.

I en stor intervju berättar han om sin stolthet över ligaguldet men förklarar också att klubben måste värva för att befästa sin position som ett lag i världsklass.

– Vi behöver tre eller fyra spelare, säger Mancini.

I Carlos Tevez och Mario Balotelli har Manchester City två anfallare i absolut världsklass. Men de har samtidigt två spelare som inte är helt enkla att kontrollera eller styra. I en stor intervju med brittiska Daily Mail ger Roberto Mancini sin syn på de två anfallsessen.

– Jag tror inte att jag kan förändra Carlos. Kanske kan jag förändra Mario, därför att han är ung, men du kan inte ändra på äldre spelare. Jag vill bara ha respekt, för mig och klubben, för mitt jobb och deras jobb, säger den italienske managern.

”Vi är väldigt stolta”

Mancini, som varit i Manchester City sedan 2009, firades som en frälsare när han ledde klubben till deras första ligatitel på 44 år i våras.

– Vi var det bästa laget därför att vi spelade bäst fotboll, gjorde flest mål, släppte in minst, slog United två gånger – och dominerade mötena med dem båda gångerna. Vi är väldigt stolta över detta, att vi slog ett lag som United, som är vana att vinna varje år. För oss är det väldigt viktigt.
De regerande mästarna är som bekant uppbackade av arabiska miljardärer och har gjort det till en vana att värva för stora belopp varje transferfönster. I år har klubben dock legat lågt. Men Mancini anser att klubben måste öppna plånboken på nytt för att även i fortsättningen kunna vara en toppklubb.

– Vi måste jobba ännu hårdare nu när vi vunnit titeln. Vi behöver spelare med rätt mentalitet, som de vi signerat det senaste året. Vi behöver inte tio spelare, som vi gjorde för kanske tre eller fyra år sedan, men vi behöver tre eller fyra spelare, spelare som kan förbättra vårt lag, säger Roberto Mancini till Daily Mail.

Redo försöka med van Persie

En spelare som kan vara aktuell är Liverpools danske försvarare Daniel Agger, som City uppges ha lagt bud på. En annan det har talats om är Arsenals Robin van Persie.

– Jag vet inte vad som händer med van Persie därför att han är en Arsenal-spelare och jag tycker att Arsenal är ett topplag. När du talar om Manchester City, Manchester United och Juventus, är det svårt för en spelare att välja bland dessa tre klubbar. Om vi har en chans att värva honom kommer vi att försöka.

Roberto Mancini själv har även han varit omtalad detta transferfönster. I början av juli dök rykten upp om att han skulle ta över det ryska landslaget. Något som senare visade sig vara fel. Huvudpersonen själv menar att det aldrig var aktuellt.

– Nej, jag övervägde aldrig några andra möjligheter.

Den 47-årige italienaren skrev i stället på ett nytt kontrakt med Man City till 2017.

ARTIKELN HANDLAR OM