Nya budet: 70 miljoner pund

Juventus nya jättebud på van Persie

Foto: AP
Robin van Persie jublar i Arsenal-tröjan. Frågan är var han spelar i höst.
FOTBOLL

Sommarens längsta transfersaga går in i ytterligare ett kapitel.

Brittiska Daily Mirror rapporterar att Juventus senaste bud på Robin van Persie uppgår till 70 miljoner pund – 755 miljoner kronor.

Nu väntar alla på Manchester-lagens kontring.

Håll i hatten, här kommer det senaste i van Persie-affären. Det är den engelska tidningen Daily Mirror som kommer med uppgifterna att Juventus nu ökat sitt bud på Arsenals Robin van Persie till 70 miljoner pund, 755 miljoner kronor. Budet innefattar då en övergångssumma på 20 miljoner pund och sedan en veckolön till van Persie på 190 000 pund – efter skatt. Tillsammans blir värdet alltså 70 miljoner pund.

Kommer att matcha alla Uniteds bud

Historien är den kanske mest utdragna under detta transferfönster och innefattar förutom Arsenal, Juventus och van Persie själv, även de båda Manchester-klubbarna, City och United. Enligt Daily Mirror ska Juventus sportchef Giuseppe Marotta suttit i flera samtal med representanter för den holländske anfallaren och då garanterat att man kommer att matcha alla eventuella bud ifrån Manchester United.

Erbjuder max 150 000 pund

Det spekuleras vidare i att United ska vara tveksamma till att erbjuda mer än 15 miljoner pund för den 28-årige holländaren och dessutom inte är beredda att betala honom den lön han sägs begära. Även Manchester City är ovilliga att betala samma summor som Juventus nu kommer dragande med. City avser inte betala mer än 150 000 pund i veckan till anfallsesset. De ljusblå vill dessutom gärna sälja ett par spelare innan man värvar.

Mycket rykten och spekulationer alltså. Men trots det tycks Juventus för tillfället sitta i förarsätet. Nu inväntar fotbollsvärlden nästa kapitel.

ARTIKELN HANDLAR OM