Kaptenen bekräftar – blir Arsenals dyraste

Klubbarna tysta – då avslöjar kaptenen affären

1 av 2 | Foto: Getty Images.
Santi Cazorla, till höger, kramar om Xabi Alonso.
FOTBOLL

Bekräftelsen från Malaga och Arsenal har dröjt.

Då tar Malagas lagkapten Enzo Maresca bladet från munnen och bekräftar försäljningen av Santi Cazorla.

– Cazorla var fundamental för oss men vi var tvingade att sälja, säger 32-åringen till Reuters.

Enligt BBC har Santi Cazorla både genomgått den medicinska undersökningen och hälsat på sina nya lagkamrater i Arsenal. Trots det har en bekräftelse på affären dröjt från de båda klubbarna, enligt uppgift på grund av byråkratiska problem hos ekonomiska krisklubben Malaga. Nu har Enzo Maresca tröttnat.

Förlorade mot Juventus

Efter 0-2-förlusten mot Juventus i en träningsmatch på lördagen bekräftade Malagas lagkapten i matchen att stjärnan Cazorla är såld.

– Managern Manuel Pellegrini är fundamental för oss, precis som Cazorla och Rondon (klar för Rubin Kazan) var men som vi var tvingade att sälja, säger Maresca.

Dyrast någonsin

Enligt brittisk media kommer Cazorlas övergång att bli officiell i nästa vecka. Det ger också välkommet kapital till Malaga som genomgår en ekonomisk rekonstruktion.

Enligt brittisk media betalar Arsenal mellan 180 och 210 miljoner kronor. Det gör den 27-årige spanjoren till klubbens dyraste köp någonsin, före Andrej Arsjavin som hämtades från Zenit för nästan 160 miljoner kronor 2009, skriver brittisk media.

ARTIKELN HANDLAR OM