Experten tipsar: Så vinner du Premier Manager 2012

Jonathan Nyvall (t.h.) ger värdefulla tips inför Premier Manager-starten.
FOTBOLL

Jonatan Nyvall, 27 år, vann Sportbladets EM-elva.

Nu delar han med sig av sina tre bästa tips för att vinna Premier Manager:

1. Det bästa är att hitta spelarna som lägger frisparkar och hörnor då har man alltid stor chans att få in dem i assist eller målligan. Det spelar ingen roll om de är ur form då de alltid är aktuella för att göra poäng, och det funkar på bättre och sämre lag.

2. Backlinjen satsade jag mycket på. Hade fem backar, tre mittfältare och två anfallare. Kollar man in statistiken så görs majoriteten av alla mål av anfallare, men man får en bättre tillväxt genom att satsa på backarna. Det är större sannolikhet att backarna håller nollan varje match jämfört med att anfallarna gör mål varje gång. Dessutom är backarna billigare så då har man råd med riktigt dyra anfallare.

3. En bra målvakt som håller nollan ger stadiga poäng varje omgång. Därför tror jag stenhårt på Joe Hart och väljer också honom som kapten för att få ytterligare ­poäng.

PREMIER MANAGER – SÅ FUNKAR DET

■ ■ Premier Manager Höst 2012 är ett live-uppdaterat managerspel baserat på den engelska Premier League.

■ ■ Skapa ett virtuellt drömlag med elva spelare från klubbarna i Premier League. Spelarna i ditt lag ändrar värde i förhållande till hur de presterar på verklighetens fotbollsplaner. Laget som i slutet av spelet har det högsta värdet vinner. Kolla reglerna – för att skaffa dig att försprång över dina medtävlande.

■ ■ Skapa och aktivera ditt lag före den 18 augusti 2012 16.00 och var med från starten av omgång 1. Månader av intensiv underhållning för endast 59 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM